Gikk i søvne - falt fra femte etasje

Turist alvorlig skadd.

Spaniaavisen

Publisert 12. juni 2014 11:43

MALAGA

Amy Wigfull (24) var på ferie i Málaga (Costa del Sol) sammen med 13 kvinnelige familiemedlemmer og venner. De bodde på Benalmádena Palace Hotel for å feire 40 års-dagene til hennes mor og tante.

24 åringen var ikke påvirket av alkohol eller narkotika. Hun hadde gått i søvne til badet, falt ut av et stort vindu og 15 meter ned fra 5. etasje. Hun ble hardt skadet og fikk brudd i ryggraden, bekkenet, ribben og skuldre samt en punktert lunge og blødning på hjernen og ligger nå i respirator på intensivavdelingen i Clinico Hospital i Málaga.

Skal du ha leiebil i Spania? Det får du billig her med gratis norsk servicetelefon

Til tross for de alvorlige skadene er hun ikke lammet. Legene sier hennes tilstand er stabil, man at hun trenger minst fire operasjoner og må oppholde seg på sykehus i flere måneder.

Den britiske kvinnen hadde ikke tatt ut reiseforsikring, men hadde et europeisk helsetrygdkort (EHIC) som gir henne rett til gratis eller redusert pris på behandling. Familien har blitt fortalt at de blir nødt til å dekke 30 prosent av hennes pleiekostnader, som anslås å være i underkant av 20.000 euro.

Familien ønsker å ta henne med hjem til Sheffield. De har startet pengeinnsamling for å betale for kostnaden til en luftambulanse som ikke dekkes av det europeiske helsetrygdkortet.