Forsmådde boligkjøpere tar saken til EU

Situasjonen ser mørk ut for svindelofre.

Spaniaavisen

Publisert 28. november 2010 09:32

MURCIA

Etter at utbyggerselskapet bak det ambisiøse golfresort-prosjektet Trampolin Hills gikk konkurs for et år siden, ser det nå alt annet enn lyst ut for de som har betalt inn store summer før byggestart.

Boligkjøperne dannet tidligere i år en forening for å kunne stå sterkere i forhold til rettsvesenet og utbyggerne. Rundt 20 nordmenn har investert i prosjektet som nå synes skrinlagt for godt.

– Eierne har helt sluttet å gi inntrykk av at de ønsker å fullføre byggingen ved hjelp av nye investorer. Vi vet at minst en kjøper har fått medhold etter at han gikk til sak mot utbyggerne for kontraktsbrudd. Det får ingen praktisk konsekvens så lenge eieren er konkurs. Nå tror vi at den eneste måten å løse dette på er gå ta saken til EU. Minst en av kjøperne har fått godkjent en formell klage til EU, sier en av kjøperne på resorten.

Les også: Her ble flere enn 20 nordmenn boligsvindlet for millioner

Vikingposten BOLIG hadde en større artikkel om Trampolin Hills i aprilutgaven vår. 1800 kjøpere er lurt trill rundt av utbyggerne. Samtidig har de tapt i gjennomsnitt 30.000 euro (240.000 kroner).

Dette er penger som ble innbetalt ved kontraktsinngåelse. Penger som egentlig skal stå på sperret konto til prosjektet var ferdigstilt, men som altså er brukt av eierne uten at en eneste bolig er oppført på tomten i Campos del Rio.

Her kan du gratis laste ned siste utgave av Vikingposten BOLIG – seks sider ekstra om spansk beskatning

Utbyggingsselskapet ble slått konkurs i november 2009 av en som selskapet skyldte 30.000 euro. Tomten er i dag verdsatt til mer enn 69 millioner euro. Det burde derfor ikke være noe problem å gjøre opp for seg, hvis viljen er til stede.

Les også: Derfor bør du bruke megler

Mediter Real Estate var én av meglerne som fikk tilbud fra utbyggerne om å selge boliger på Trampolin Hills.

– Det så ikke helt seriøst ut. Da vi ba om den dokumentasjonen som vi alltid gjør når vi går inn i nybyggsprosjekter, var det mangler som gjorde at vi ikke gikk inn på et samarbeid. Det var vage svar angående bankgarantier for eksempel. Dette er kjernen i sikkerheten for kjøperen. Likeledes fikk vi ikke bekreftet at forsikringene var i orden. I ettertid er vi meget glade for at vi holdt oss unna dette prosjektet, sier daglig leder Carsten Lange i Mediter Real Estate.