Forsinkelser på Alicante-flyplassen video

OPPDATERT: Aksjonene rammer også El Altet - nordmenn står fast.

Spaniaavisen

Publisert 3. desember 2010 21:15

ALICANTE

22:55
Det foregår ingen aksjon blant flygelederne ved El Altet, men problemene ved andre flyplasser forplanter seg og fører til forsinkelser på flyvninger til og fra Alicante.

– Situasjonen er kritisk, men El Altet er åpen siden flygelederne på kveldsskiftet har kommet på jobb, opplyser en kilde til nyhetsbyrået EFE nå fredag kveld.

Klokken 20.00 fredag kveld var 8600 passasjerer rammet på Balearene etter at flyplassene på Palma de Mallorca, Menorca og Ibiza ble stengt. I alt 159 flyvninger var da innstilt.

Ifølge Aftenposten ble 158 passasjerer som skulle reise hjem fra Las Palmas til Oslo fredag ettermiddag, rammet av konflikten.

Selskapets flight DY1878 skulle egentlig ha satt kursen mot Oslo klokken 16.25, men nå kan passasjerene risikere å tilbringe nok en natt på ferieøya.

– Vi har fått beskjed om at streiken skal vare til midnatt lokal tid (klokken 01.00 norsk tid), og håper vi kan påbegynne hjemreisen i løpet av natten, sier Gombrii til Aftenposten.no.

Star Tour ble nødt til å utsette en flyving fra Gardermoen til Lanzarote. Ifølge informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett er de 185 passasjerene nå innlosjert på hotell på Gardermoen. 

Se video fra Kanariøyene