Forener norske interesser sør på Costa Blanca

Med konsul Tim Kindem i spissen har hele ni foreninger samlet seg i en egen interesseorganisasjon «Norges representanter Alicante sør».

Terje Aspdahl

Publisert 2. mai 2014 08:30

TORREVIEJA

Med alle de norske foreningene sør på Costa Blanca med på et lag, er det nå en gammel idé konsul Tim Kindem har realisert.

– Tanken om å få samlet alle de norske foreningene fikk jeg for lenge siden. Samlet sitter vi på masse informasjon som er til nytte på tvers av alle foreningene og klubbene her. Vi startet opp med første møtet allerede i fjor høst, sier Tim Kindem til Vikingposten.

Det er foreløpig åtte norske foreninger og klubber med kirken og konsulatet som har meldt seg på. I tillegg til Club Nordico, hvor det er flere hundre norske medlemmer.

Her finner du hjelp i vår bransjeguide

– Det vil kun være anledning for lederne av de forskjellige foreningene å møte. Det gjør vi fordi vi vet av erfaring at det fort blir misforståelser om flere skal formidle informasjon videre, sier Kindem.

Det vil bli holdt møter hver kvartal og det neste er berammet til 7. mai.
– Allerede virker det som om vi kan få dette til å fungere. Alle er positive og vi ser store muligheter. Når mange står sammen er vi sterkere og vi kan utnytte hverandres kunnskaper her på Costa Blanca, sier Kindem.

Foreningene som er med er disse: Den norske klubben Gran Alacant, Den norske klubben i Torrevieja, Den norske skolen i Rojales, Arbeiderpartiet syd, Fremskrittspartiet Torrevieja, Høyre, sjømannskirken La Siesta, konsulatet i Torrevieja og Club Nordico.

– Vi vil også forsøke å arrangere fellesaktiviteter. Vi kjenner området og bør utnytte de kunnskapene vi besitter. Er det noen som ikke vet hvordan man skal eller kan gå frem i diverse saker, vil vi sikkert ha noen som kan besvare spørsmålene.