Flyttet både atelier, bolig og utstilling til Altea

Kunstner Hans Petter Fjugstad har flyttet til Altea med hud og hår. Både bolig, atelier og kunstutstilling.

Spaniaavisen

Publisert 27. oktober 2011 05:55

ALTEA

Kun 150 meter fra Casa Vital holder Hans Petter Fjugstad til, like ned i bakken. Iblant bratte steintrapper og små, gamle mursteinshus. Men Hans Petter stortrives. Han føler endelig at han er kommet på plass i Spania.

– Allerede da jeg var hos Åge Folkestad første gang for nesten ett år siden sa jeg til han og meg selv at her vil jeg ha utstilling en gang. Jeg tror det var kunstneren Roald Tellnes som hadde utstilling da. Nå er det blitt en realitet. Jeg har cirka 15 bilder hengene her. Mest figurativ surrealisme, men også et par tegninger med kullstift. Her hos Åge skjer det alltid en hel masse spennende. Derfor er dette en ideell plass å ha utstilling, sier Hans Petter Fjugstad til Vikingposten.

Les også: Opplev bildene til Evaristo Alguacil på Solgården

Fjugstad flyttet fra Oslo til Spania for ett år siden, noe han ikke har angret på ett eneste sekund. Han har bodd litt rundt omkring i Alfaz del Pi-området, før han nå endelig er på plass med både bolig og atelier i Altea.

– Jeg har hatt en plan om å bosette meg i Altea siden jeg kom ned hit til Spania. Altea er vel kunstnerby nummer en på Costa Blanca. Nå har jeg vært så heldig å finne et hus der jeg kan både bo og jobbe, og så ligger det kun hundre meter fra byporten. Jeg er spent på mottakelsen fra publikum her hos Åge og Casa Vital. Frem til nå har jeg solgt bra med bilder, selv uten å ha de store utstillingene. Folk har kommet til meg og bestilt. Du kan vel si at jungeltelegrafen har gjort jobben sin, og vel så det. Jeg er i hvert fall godt fornøyd med responsen og salget siden jeg kom ned til Spania for ett år siden, sier Fjugstad.

Delta i diskusjonen på vår Facebook-side

Han tar fra 50 til 1000 euro for bildene sine. Men, som nevnt ovenfor, Hans Petter maler også bilder på bestilling.

– Jeg har malt tre store portrett i sommer. I tillegg har jeg to i bestilling. Selv om jeg maler mest klassisk figurativ surrealisme, kan jeg også male figurativt. Akkurat nå holder jeg også på med planleggingen av en utstilling jeg er invitert til i Oslo i vinter. Må samle sammen en del bilder til den, i tillegg til å produsere en del nye. Jeg har uten tvil nok å holde på med, men har kapasitet til enda mer, sier Fjugstad og smiler lurt.

Leiebil i hele Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Kunstneren har holdt på med maling i hele sitt 50-årige liv. Bare avbrutt av et tiårs opphold da han holdt på med reklameproduksjon for TV.

– Selv om jeg drev med innspilling av reklame og andre filmer, malte jeg ved siden av. Jeg har alltid med meg skisseboken. Ideer til nye bilder kan dukke opp hvor som helst og når som helst, sier Hans Petter.