Flytter etter 11 forsøk på å brenne ned naboboligen

De svenske naboene til boligen på El Chaparral tør ikke å bli boende og har flyttet ut etter at naboboligen er blitt forsøkt påtent 11 ganger bare siden 26. september.

Terje Aspdahl

Publisert 23. oktober 2020 07:39

TORREVIEJA

Hele 11 ganger har boligen i Torrevieja blitt forsøkt påtent med hjemmelagde brannbomber. Siste forsøk var på høylys dag sist tirsdag. Nå orker ikke naboene usikkerheten og utryggheten i nabolaget lenger og flytter ut.

– Det virker som politiet endelig tar det på alvor. Ikke bare er leiligheten forsøkt påtent en rekke ganger, men også en bil ble satt fyr på og brant opp, forteller «Anna». Svenskene vil av frykt for represalier ikke stå frem med navn og bilde.

Den første brannen ble slukket 26. september og den siste var tirsdag denne uken.

Boligen som er forsøkt påtent ble tidligere leid av en fransk dame som flyttet ut sent i september. Hun leide boligen av franske eiere. Eierne benytter et firma som har ansvar for ettersyn og tar seg av utleie.

Denne saken er oppslaget i denne ukens utgave av Vikingposten, den kan du laste ned gratis her

– Det er helt klart at de som terroriserer nabolaget med brannbomber er ute etter den tidligere leietakeren. Det er blitt hengt opp lapp på porten om at noen forsøker å få tak i henne og at hun må «gjøre opp» for seg. Til gjengeld har «keyholder»-firmaet hengt opp en lapp om at hun ikke bor der lenger og ikke nok med det, de har også satt opp hennes nye adresse. Men det har ingen betydning, brannbombene har fortsatt å «hagle», sier de nå tidligere naboene.

Det svenske paret har også hatt kontakt med familien som eier leiligheten. De gir ansvaret for boligen til firmaet som har fått oppdrag med å ha ettersyn.

– Det hele er veldig merkelig. Den ansvarlige i «keyholder»-firmaet har vært lite samarbeidsvillig og meldte fra etter første brannen at de ikke kunne låse opp for politiet siden de hadde ferie. Det er null gehør fra eierne om at vi naboer er engstelige over hva som kan skje her. Vi har knapt sovet om nettene, og nå orker vi rett og slett ikke mer, forteller paret.

Sett denne? Vil hjelpe boligeiere som ikke får sett til eiendommene sine

De fortsetter: – Bilen som ble påtent hadde franske skilter, men den var det jo noen naboer lengre opp i rekkehuset her som eide den og hadde ingenting med den franske leietakeren å gjøre.

Fortsatt er det ikke gjort noe på de to terrassene i boligen, som bærer tydelig preg av flere branner.

– Det har vært helt uutholdelig de siste ukene. Nå sola står på lukter det forferdelig fra terrassene. De ansvarlige for boligen sier de venter på forsikringsselskapet, men etter hva vi vet ville forsikringsselskapet vært på plass i løpet av kort tid. Men her har ingen vært foreløpig. Og nå er det flere uker og et titall branner siden det hele startet.

– Det har inntil nå vært et svensk ektepar noen hus ved siden av vårt. De har slukket tre av brannene. Men nå reiser de hjem og da blir det ingen igjen i rekken av boliger her. Man blir jo paranoid av dette og nå flytter vi, avslutter det svenske paret.