Får forbud mot å nærme seg lærer

Ble drapstruet av elev og hans stefar.

Spaniaavisen

Publisert 19. mai 2014 18:54

ALICANTE

En 37 år gammel mann og hans stesønn på 14 har fått forbud om å nærme seg guttens lærer av en dommer i Alicante.

Det hele startet på formiddagen den 7. mai, da en lærer på en Alicante-skole grep inn da en elev slo en annen i gangen på skolen. Læreren skilte de to og tok med seg den ene til lærerværelse. På veien dit skal gutten ha kommet med trusler og fornæmelser overfor læreren.

Mens gutten ventet på kontoret fortsatte truslene mot læreren.

– Jeg skal ringe foreldrene mine og vennene mine, de kommer til å sprette deg opp med kniv, truet gutten mens han tok fram mobiltelefonen sin.

Læreren ba han legge den fra seg siden mobiltelefoner er forbudt på skolen. Dette nektet gutten, og det utviklet seg til et mindre basketak. Gutten truet da med å knivstikke læreren så fort de kom utenfor skolen.

Da læreren oppsøkte politistasjonen for å anmelde forholdet var 14-åringen og hans foreldre der i samme ærend. Moren hadde levert en anmeldelse mot læreren for å ha dratt og dyttet gutten til lærerværelset og gått til angrep på gutten der.

Dette stemmer dårlig med beskrivelsene politiet innhentet hos vitner. Etterforskerne mener morens anmeldelse derfor har liten troverdighet.

Ved inngangsdøren møtte læreren guttens stefar som kom med nye trusler mot læreren.

– Tar du på sønnen min så dreper jeg deg, var bare en av truslene 37-åringen kom med, noe også en av politimennene overhørte.

Både 37-åringen og stesønnen ble arrestert og ble dømt til å holde seg på avstand fra læreren. 

Gutten møtte i en rett for mindreårige, og får ikke lov til å nærme seg læreren. Stefaren ble i rettsvakten i Alicante dømt tilå holde seg på en avstand av minimum 300 meter fra læreren.

Begge er sluppet fri, og må holde seg borte fra læreren i alle fall inntil rettssaken kommer opp.