Får 5000 euro i erstatning etter fall i Torrevieja

Snublet i hull i gaten.

Spaniaavisen

Publisert 13. mars 2014 15:39

TORREVIEJA

Kommunen er dømt til å betale 5000 euro, pluss renter til en mann som snublet i et hull i gaten. Uhellet skjedde 25. august 2008, da mannen gikk på fortauet i calle Dorotea i bydelen Nueva Torrevieja.

Der gaten krysser calle Pascual Flores hadde trafikklyset gått over ende dagen før og etterlatt seg et hull i bakken. Dette hullet klarte mannen å tråkke i, og han fikk et åpent sår i ankelen. Han ble innlagt på sykehuset i Torrevieja hvor han måtte være i tre dager for å lege skadene.

Mannen krevde i utgangspunktet 13 000 euro, noe retten reduserte til 5000. Årsaken til reduksjonen er at selv om retten finner kommunen ansvarlig, mener man også at mannen har opptrådt uforsiktig.

Retten mener at mannen burde ha sett at trafikklyset lå i asfalten og at det burde indikere at det derfor var et hull i bakken etter dette. 

Denne saken kommer i tillegg til to lignende saker som har blitt kjent de siste ukene, og hvor ofrene har ventet nærmere ti år på kompensasjon. Kommunen har totalt vært ute med over ti tusen euro på disse sakene.