Evy (100) på sin åttende Costa Blanca-tur på rad

Oslo-damen Evy Reimers er ikke som andre 100-åringer!

Spaniaavisen

Publisert 26. februar 2009 07:54

VILLAJOYOSA

Hun reiser alene på sin åttende Solgården-tur, og irriterer seg over at hun ikke ennå kan spansk.

 – Jeg har reist så mye til Spania i mitt liv at jeg absolutt burde lært meg språket. Men det er så lett å ty til en venninne som snakker flytende. Og nå tror jeg det er for sent å lære det, selv om jeg skal ned hit også neste år. Hvis helsa holder, sier Evy Reimers.

Les også: Ingen kildeskatt for norske pensjonister i Spania

Da Evy passerte 90 år ville hun ikke lenger reise alene til Mallorca. En venninne tipset henne om Solgården, og der har hun vært stamgjest de siste åtte årene.
– Her koser jeg meg. Sammen med venninner og et fantastisk vertskap. To måneder hver vinter er akkurat passe her. Hjemme i Oslo er det ikke til å være nå. All snøen gjør at jeg ikke kunne vært ute. Her er jeg ute og spaserer hver dag. På grunn av klimaet har jeg ingen balanseproblemer her. Det har jeg i Norge. Jeg glemmer stokken over alt på Solgården, sier Evy og smiler fra øre til øre.

Den uforskammet spreke 100-åringen har alltid likt å reise. Tidligere var det på Mallorca hun ferierte, men på sine eldre dager er Solgården og deres tilbud det beste og tryggeste alternativet for henne.

Les også: Fikk Simone på beina etter slag

– Hva er så oppskriften på å bli så gammel og være så sprek?
– Gode gener! Ingen tvil. Jeg har alltid vært glad i å være ute i naturen. Spasere turer og gå på ski. Men jeg er også glad i både konjakk og rødvin. Konjakk til kaffen har jeg hver dag, og rødvin elsker jeg. Man skal kose seg her i livet, sier 100-åringen.

Direktør på Solgården, Tine-Lise Ruud, er i likhet med de fleste som møter Evy, imponert over 100-åringen. – Hun er den desidert eldste gjesten vi har. Jeg tror også hun må være den eldste Solgården noen gang har hatt. Ingen jeg har snakket med kan huske noen eldre som har bodd her. Det at hun er 100 år er i seg selv oppsiktsvekkende, men at hun er så uforskammet sprek er enda mer imponerende. Evy suser av gårde uten stokken titt og ofte. Vi leter etter stokken hennes daglig, sier Trine-Lise Ruud og ler.