Eva forsøkt lurt av falsk dataekspert

Eva Hansen ble denne uken ringt opp av en pratsom herre som påstod han representerte Microsoft.

Terje Aspdahl

Publisert 1. mars 2012 09:46

TORREVIEJA/LA SIESTA

Han hadde sett at den bærbare PC-en til Eva var utsatt for et virus. Det hele var et utspekulert forsøk på svindel.

Eva Hansen har bodd på Costa Blanca i over ti år. I løpet av denne tiden har hun ikke hatt store problemer med verken tyveri eller svindel – før nå.
 
Her finner du hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Vedkommende mann, som ringte, pratet som en foss, og ville hjelpe meg med å bli kvitt et virus han hadde oppdaget på min datamaskin. Jeg tror ikke jeg er lett å lure, og jeg fikk ikke det han sa til å stemme. Hvorfor har ikke Microsoft sendt en email, noe jeg tror de ville ha gjort i første omgang. Og ikke har jeg oppdaget noe galt på datamaskinen. Jeg har tidligere hatt et ”trojan-virus” og da merket jeg noe var galt, forteller Eva Hansen til Vikingposten.

På jakt etter Syden-bolig? Ta en titt her først

Det eneste Hansen tidligere har vært utsatt for av ubehagligheter, er en veskenapper. Derfor har hun blant annet ikke kredittkort liggende i vesken lenger. Nå ønsker Eva å advare andre mot kjeltringer som utgir seg for å være representanter for Microsoft.

– Etter en stund med argumentasjon fra mannen kom jeg til orde. Jeg sa jeg skulle ta kontakt om jeg trengte hjelp. Da ga han seg. Han var nok ute etter brukernavn og passord til min PC, eller han ville komme hjem til meg for å hjelpe – mot en slump euro. For noen år siden hadde vi noen gassinspektører på døren. Men vi hadde kontrakt på at vi skulle først ha kontroll av gassen et år senere. De slapp vi ikke inn, sier Hansen.

Noen dager etter telefonen fra Microsoft fikk Eva beskjed om at det samme hadde skjedd en bekjent i Norge og Harstad.

– Da ble det soleklart at jeg var forsøkt lurt. Det er sånn at man ikke tror vondt om andre før det er bevist. Da er det som regel for sent og det er synd. Min oppfordring er at man må følge med og tenk gjennom det du blir forespurt om eller tilbudt, sier Eva Hansen.