Engelske TV-kanaler forbys i Spania

Sky TV har allerede vært borte fra TV-skjermene en tid. Nå følger BBC etter. Selskaper som videreformidler disse kanalene i Spania vil bli anmeldt til politiet.

Spaniaavisen

Publisert 3. september 2008 17:13

TORREVIEJA

BBC informerte denne uken om at ingen selskap basert i Spania har lisens til å vise deres service-kanaler. De viste til at det er ulovlig å videresende disse kanalene i Spania uten tillatelse fra dem. BBC og Sky har begge uttalt at selskaper som gjør dette bryter loven om opphavsrett. Guardia Civil etterforsker allerede et selskap på Costa Blanca for dette.

En talsmann for BBC forklarte denne uken at BBCs service-kanaler som BBC1, BBC2 og digitale kanaler – er produsert for kringkasting bare i Storbritannia. BBC har for tiden bare lisenser til videreformidling i Irland, Belgia og Nederland.

– BBCs service-kanaler er ikke lisensiert for kringkasting i andre land. Vår internasjonale nyhetskanal, BBC World News distribueres i Spania. BBCs internasjonale underholdningskanal, BBC Prime, er bare lisensiert direkte til enkelte abonnenter i Spania, men er for øyeblikket ikke lisensiert til kabel-TV-, satellitt-TV- eller andre selskaper som videredistribuerer TV-kanaler, sa en talsmann for BBC.

Men han la til at kabel-operatørene i Spania kan komme til en avtale med BBC, som de har gjort i Benelux-landene. Sky TV har allerede fastslått at det er ulovlig å motta deres programmer i Spania. En talsmann for kanalen sa for en tid tilbake:

– Vi godkjenner mottak av Sky TV utelukkende i Storbritannia og Irland. Våre betingelser og vilkår forbyr klart og tydelig mottak andre steder i Europa.