Dyrere leiebiler til sommeren

I tillegg er det færre biler tilgjengelige for utleie.

Spaniaavisen

Publisert 8. april 2010 12:49

OSLO

I kjølvannet av finanskrisen har alle bilutleieselskapene redusert flåten sin alt de kan. Dermed kan det bli knapphet på biler og høyere priser i populære ferieland til sommeren.

– Alle selskapene har færre biler. I noen land, for eksempel Spania, risikerer man at bilutleieselskapene blir tilnæret utsolgt til sommeren. Dette var en tendens vi så i fjor, og i år vil den forsterkes. I hvert fall risikerer man å måtte betale mer, siden prisene går opp jo senere man bestiller. På samme måte som med flyselskaper og hoteller, sier salgs- og markedsansvarlig for reiseliv i Hertz, Haakon Mack Overvaag, til TravelNews.no.

Kilder hos bilutleieselskapene bekrefter overfor Travelnews.no at det har vært vanlig praksis å tilpasse prisene til levestandard og kostnadsnivå i de ulike landene. Derfor har det typisk vært dyrere å bestille en leiebil i USA fra Norge, enn for eksempel fra Brasil. Men det er en klar trend at disse forskjellene blir mindre.

I tillegg er det blitt mer vanlig for bilutleieselskapene å se på datamaskinens IP-adresse enn på hva kunden fyller ut i adressefeltet sitt. Dermed er det ikke lenger så lett å utgi seg for å være fra at lavkostland.