Dette er britenes førstevalg i Spania

Costa Blanca-kommune er mest pop - her har flest valgt å bosette seg.

Spaniaavisen

Publisert 24. mars 2014 07:22

ORIHUELA COSTA

Orihuela med Orihuela Costa er nemlig den spanske kommunen hvor det er bosatt flest briter. På andreplass kommer Mijas på Costa del Sol. Men Vega Baja er nok favorittstedet, for på tredjeplass kommer Torrevieja. 

Det er tall fra El Instituto Nacional de Estadística, det nasjonale statistikkinstituttet, som viser dette. Hele 18.834 briter er innskrevet i folkeregisteret i Orihuela, i Mijas er det 15.645 og i Torrevieja 13.172. 

Men også andre kommuner i provinsen har et stort innslag av innflyttere fra øyriket i vest. Rojales, også det Vega Baja, er fjerde største i Spania med 9083 briter. Deretter følger Xàbia som ligger nord i Alicante, med 8858 personer. 

Les også: 5641 nordmenn og svensker registrert i Torrevieja

Noe lenger ned på listen etter kommuner i Murcia, Tenerife og Málaga følger nok en Vega Baja-kommune på en niendeplass, San Fulgencio, med 6364 briter.

I Orihuela kommune er de fleste briter og andre utlendinger bosatt ved eller nær kysten. De aller fleste i Orihuela Costa. 

Her finner utlendingene et godt klima, 17 kilometer kystlinje og utallige urbanisasjoner med prisgunstige boliger, skriver avisen Informacion som har tatt for seg fenomenet.

Da utbyggingen startet tidlig på 80-tallet på Orihuela-kysten var prisene høye. Utbyggerne konsentrerte seg om luksusboliger nær golfbanene. Senere kom boomen, og utbyggerne på Orihuela-kysten begynte å bygge rimeligere boliger, noe som trakk til seg utenlandske kjøpere. 

Trenger du håndverker eller lege? I vår bransjeguide finner du oversikten

Ifølge Informacion har mange hørt om Orihuela Costa av naboer og venner som har vært på ferie her. De mener det har lokket enda flere til å kjøpe bolig. Klimaet er det som trekker det store antallet eldre som velger å tilbringe vintrene her. 

Det er 33.000 registrerte innbyggerne i Orihuela Costa, det betyr at det er omtrent like mange innbyggere som i byen Orihuela. Og mange beboere langs kysten har nok ønsket at det skulle gi tydligere utslag i satsingen på blant annet infrastrukturen i området.

Ved siste kommunevalg fikk noe av denne frustrasjonen utløp i partiet for kysten, Claro. Engelskmannen, Bob Houliston, ble valgt inn som første utlending i bystyret i Orihuela.