Denne nødappen kan du få god bruk for i Spania

Beregnet på nordmenn i utlandet.

Terje Aspdahl

Publisert 28. oktober 2013 10:30

COSTA BLANCA

Sjømannskirkens nødapp gjør at du kan få opp nødnumrene til politi, ambulanse og brann uansett hvor i verden du befinner deg.

I tillegg kan appen oppgi kontaktnummer til pårørende, arbeidsgiver, Utenriksdepartementet, sperring av kort og telefonnummeret til nærmeste sjømannskirke. Appen bruker mobilnettet og GPS til å finne posisjonen til brukeren. Informasjonen kan lett deles slik at hjelpen kommer raskest mulig til rett sted.

Har du hatt nytte av den nye nødappen? Ta kontakt med vår journalist her

Flere enn 8.000 mennesker har lastet ned Sjømannskirkens mobilapplikasjon siden lanseringen i september. Appen har blitt omtalt som «en av årets viktigste» i flere medier og fått gode tilbakemeldinger fra brukerne.

Her finner du hjelp fra nesten 60 næringsdrivende på Costa Blanca/Costa Calida – sjekk ut vår bransjeguide

– Vi er veldig glade for at så mange har lastet ned nødnummer-appen etter bare en drøy måned på markedet, sier prosjektleder Kjersti Helland. Hun håper tjenesten kan bidra til å gjøre nordmenns utenlandsopphold tryggere.

– Denne appen vil være en sikkerhet for alle nordmenn i utlandet. Kommer du først til en ulykke, kan du redde liv. Med Sjømannskirkens erfaring med hendelser i verden vet vi litt om hva folk etterspør, og på denne appen vil du enkelt finne numrene du trenger for å bli hjulpet videre, sier Helland.

Her kan du gratis laste den ned for iPhone

Her kan du laste ned for Android