Arkivet

De hjelper deg med å finne drømmeboligen på Costa Blanca


TORREVIEJA

Tommy Håland og Benjamin Lauer tror på store forandringer i boligmarkedet. De har lang erfaring fra eiendomssalg de to eierne bak det nyetablerte firmaet SpainNext.

– Benjamin og jeg besitter til sammen mye verdifull kunnskap om boligmarkedet på Costa Blanca. Vi skal gi huskjøpere gode råd og sørge for at huskjøpet i Spania blir en positiv opplevelse. For en fast sum på 3.500 euro tar vi ansvar for hele prosessen fram til overlevering av nøkkelen til drømmehuset. En typisk kunde for oss er de som reiser rundt på egen hånd og finner et hus de liker. De noterer seg telefonnummeret på salgsplakaten og tar kontakt. Vi legger ikke inn noen skjult kommisjon, forteller Tommy Håland til Vikingposten.

Les også: Boligprisene falt 6,2 prosent i 2009

Benjamin Lauer har tidligere erfaring fra salg og forhandlinger på den største golfresorten på Costa Blanca, Las Colinas. Når han nå skal forhandle pris i SpainNext, kan han alle skrevne og uskrevne regler som gjelder for huskjøp i Spania.

– Vi blir ikke konkurrenter til de eksisterende eiendomsmeglerne. Vi har jo ikke noen eiendommer i porteføljen. Dette er en ny måte å selge hus på, som jeg antar flere og flere vil gå inn på etter hvert. Vi i denne bransjen må følge med og endre oss i takt med behovet de nye kjøperne har, fastslår Håland. Han tror at eiendomsmarkedet i Spania ikke blir det samme etter krisen i bransjen. Kjøpemønsteret endrer seg.

Les også: Kjøpesterke nordmenn ønsker feriebolig i Spania

– Det er et nisjeprodukt vi tilbyr. Dette skal vi utvikle videre, og bli enda bedre på. Å vokse oss store er ikke noe mål. Vi skal være på et nivå vi finner komfortabelt. Og kanskje pønske ut flere nye ting å drive med, fastslår Tommy Håland.

Hele saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her.

Les mer om:

Bolig