Bøtelegges for bruk av sykler, rulleskøyter og skateboard

I denne byen skal det være søndagsfred.

Spaniaavisen

Publisert 27. mai 2014 08:39

TORREMOLINOS

Den første søndagen hver måned er det forbudt på enkelte områder i Torremolinos (Málaga) å bruke sykler, rulleskøyter og skateboard.

Bryter du loven kan du få bot på inntil 600 euro.

Dette type forbud er en av de mest restriktive kommunale forskrifter på Costa del Sol. I 2012 godkjente kommunen forbudet som utestenger "bruk av rulleskøyter og brett med fire hjul på alle gater, fortau , torg, hager og gangveier i byen.

Syklister ønsker gjennom organisasjonen «No sin mis ruedas» å protestere. Leder for organisasjonen Ernesto Borgerding sier at tusenvis av syklister vil møte hver første søndag i hver måned på byens torg for å demonstrere. 

– Det er mer enn to år siden reglene ble vedtatt. På tross av demonstrasjoner og protester har det ikke skjedd noen forandringer. Enhver borger bør har rett til å benytte offentlige områder til enhver tid. Det bør ikke være forbud for oss syklister og heller ikke skatere eller rulleskøytebrukere. At vi skal bøtelegges for dette er ikke riktig. I stedenfor å fremme sporten gir dette en stikk motsatt virkning, sier Borgerding. 

Borgerding sier at han har forståelse for at bruken bør reguleres spesielt med tanke på skatere og rulleskøytebrukere, men at bøtelegging ikke er riktige veien å gå.