Bookinger tilbake til 2019-nivå

Alicante og Gran Canaria mest pop.

COSTA BLANCA/OSLO

Siden gjenåpningen av samfunnet forrige fredag, har man sett en eksplosiv vekst i nordmenns interesse for reiser til utlandet. Ifølge ferske tall fra FINN reise var det over en halv million besøk inn til FINN reises nettsider bare i løpet av uke 38 (forrige uke), som er en skyhøy økning sett mot i fjor.

– Den totale trafikken for FINN reise er nå tilbake på 2019-nivå og det er jo veldig gledelig å se for reiselivsbransjen, sier Terje Berge, kommersiell direktør.

– I løpet av gjenåpningshelgen så vi en trafikkvekst på nesten 300 prosent, så det er helt klart at mange nordmenn er klare for en utenlandsferie eller tur nå.

Det er særlig flybillett-søket som har merket stort trøkk på FINN reise. Over 200 000 besøk var til flybilletter-kategorien alene i uke 38, som var en økning på 213 prosent sett mot uke 38 i 2020.

Og det er destinasjonene Gran Canaria, London, Alicante og København som har vært mest populære å se på når det gjelder flybilletter.

Når det gjelder pakkereiser og restplasser har det også vært en solid økning i interesse, også her med Gran Canaria på topplisten, samt destinasjoner som Pomorskie og Kreta.

- Det er liten tvil om at folk drømmer om destinasjoner med litt ekstra sol og varme nå, og destinasjoner som Gran Canaria og Kreta har alltid vært veldig populære blant nordmenn - nettopp fordi de nærmest garanterer dét, forklarer Berge.

Dette var mest søkte destinasjoner på flybilletter i uke 38:
1. Oslo
2. Gran Canaria
3. Bergen
4. London
5. Alicante.

Mest søkte område for pakkereise var Gran Canaria og på topp i søk for pakkereise var Spania. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.