- Ble rundstjålet av to nordmenn på Costa Blanca

Etterlyser to personer fra Vestlandet.

Terje Aspdahl

Publisert 10. mai 2012 07:51

QUESADA

Britisk/norske Victor Paul Scerri (63) skulle hjelpe to nordmenn ved å kjøre de hjem. Takken var at nordmennene stjal bilen med all bagasje og eiendeler som var pakket for bilturen til Norge.

Scerri er britisk statsborger, men har bodd i Norge og Bergen siden 1976. Nå skulle han og kona nyte pensjonisttilværelsen på Costa Blanca. Men lørdag 21. april ble livet hans snudd på hodet.

– Jeg hadde pakket bilen med omtrent alt jeg eier. Vi har fortsatt hytte på Vestlandet i Norge og jeg hadde fått en telefon om at båten vår lå mer eller mindre under vann. Derfor skulle vi sette kursen mot Norge søndag morgen. Da bilen var pakket kjørte jeg opp til en restaurant i boligområdet Doña Pepa i Quesada. Jeg hadde dårlig internettilgang hjemme, og ville blant annet sjekke e-posten min. På restauranten kom jeg i prat med to nordmenn. De var svært hyggelige og vi satt og snakket sammen i en times tid. Den ene fortalte han hadde kjøpt hus i nærheten og jeg tilbød meg å kjøre de hjem da de ikke hadde bil. Det skulle jeg aldri gjort.

Få nyhetene gratis på epost når de skjer – meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

Underveis ba de Scerri kjøre både til høyre og venstre uten å virke som de visste hvor de skulle.
– Etter noen minutter begynte de å rope og skrike at det var min feil at vi ikke fant frem. Deretter ba de meg stoppe bilen, noe jeg gjorde. Da dro de meg ut av bilen og la meg i bakken tre ganger før de også rev av med klokken, hoppet inn i bilen og raste av gårde. Jeg var fullstendig i sjokk. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle havne i noe sånt forteller, en dypt fortvilet Victor Paul Scerri til Vikingposten.

Scerri ble gående i sjokk midt i veien og etter en stund kom politiet.
– Jeg forklarte politiet hva som hadde skjedd, men jeg var så fortumlet at jeg ikke klarte å huske bilnummeret mitt. Jeg gikk ute hele natten og lette etter bilen. Men det var selvsagt håpløst. Jeg fikk først meldt den stjålet hos politiet søndag ettermiddag og det var nok såpass lang tid etter overfallet at kjeltringene var sikkert halvveis til Afrika før bilen ble etterlyst, sier Scerri.

Les også: 2319 norske alderspensjonister bosatt i Spania

Nå etterlyser Victor Paul Scerri to nordmenn fra vestlandet i Norge. Begge var mellom 35-40 år, tror Scerri.
– Jeg fikk et inntrykk av at i det minste den ene kom fra Haugesund. Men begge var fra vestlandsområdet. En blond, den andre mørk. Jeg håper kanskje andre har vært i kontakt med dem og kjenner til kjeltringene. Jeg har også vært i kontakt med norsk politi, men det var lite de kunne gjøre når jeg har så få opplysninger. Jeg hadde nesten hele livet mitt pakket i bilen. Det koster meg også en del penger, men det er alle dokumentene mine jeg så gjerne skulle hatt tilbake, sier Victor Paul Scerri.

Har du sett mennene og bilen, en sort tredørs Toyota Land Cruiser med kjennemerkene 5887 DLH, ta kontakt med Vikingposten.
Vi formidler kontakt videre til Victor Paul Scerri.