- Ble lurt for millioner av forretningspartner

Trebarnsfar Terje Henriksen (58) fra Alfaz har opplevd sine tøffeste år i livet.

Spaniaavisen

Publisert 26. november 2009 01:15

ALFAZ

I 2006 stoppet hans inntekter. En kompis og forretningspartner fra Bergen prøvde å ramme familien Henriksen. Denne uken kunne Terje Henriksen igjen tenke på annet enn hvordan skaffe inntekter til det daglige livet. Han vant en knusende seier i retten over kompis og forretningspartner Roald Valdersnes (64) fra Bergen.

Les også: Vant boligsvindelsak mot staten

Henriksen fikk tilbakebetalt sekssifret beløp i euro – nok til at han og familien kan leve trygt og godt i mange, mange år fremover.

– Ingen tvil om at Roald Valdersnes prøvde å sulte meg og familien til forhandlingsbordet. Han er en kynisk forretningsmann! Vi har gått tre år uten planlagte inntekter. Det har vært vanskelig. Jeg og kona har klart å finne andre måter å brødfø familien, men selv om vi nå har fått utbetalt pengene Roald skyldte oss, kommer vi fremdeles til å ha våre nåværende jobber, sier Terje Henriksen til Vikingposten.

– Hva synes du om din tidligere venn og forretningspartners oppførsel?
– Jeg har ikke en eneste følelse for mannen. Det er rett og slett kaldt mellom oss, sier han.

Les også: Skandinaver kredittkortsvindlet i Torrevieja

Valdersnes har jobbet med familien Henriksen siden 1975. Da begynte han sammen med faren til Terje. I årene frem til 2006 har familiene altså samarbeidet.

– Elendigheten startet med prosjektet Bau Bennamar 2000 S.L. i La Nucia. En tomt vi skulle bygge ut til hotell. Men hele prosessen tok tid. Jeg hadde kjøpere til tomten som ville gi oss 2,5 millioner euro. Men Valdersnes satte opp prisen med en halv million euro hver gang noen ville kjøpe, og kjøperne trakk seg. I 2006 ble vi enige om at han skulle kjøpe meg ut av hele prosjektet. Han skulle betale meg summen over fire år. Allerede etter et halvt år ble det vanskeligheter med betalingen.

Les også: Advarer mot svindel

– Etter åtte måneder stoppet alt opp, og i januar 2007 sa han i klartekst til meg at han ikke ville betale mer. Han prøvde å få meg til å skrive under en kontrakt som sa at han skulle overta alle aksjene i et annet selskap vi har sammen, som for øvrig er under skatteinspeksjon og dermed ligger stille, imot at jeg ikke skulle få mer penger for hotelltomten. Dette ville selvsagt ikke jeg godta, og jeg tok saken inn for retten, forteller Henriksen.

Terje Henriksen vant saken i første rettsinnstans, men Valdersnes anket.
Også i andre rettsinnstans i Alicante vant Henriksen en klar seier.
Valdersnes ville ta saken til Høyesterett, men trakk saken.

– Jeg har fått høre i ettertid at Valdersnes håpet vi ville gå over ende økonomisk. Derfor trenerte han saken så godt han kunne. Men til slutt fikk jeg mine penger og kunne gjøre opp for meg til mine kreditorer. Endelig kan jeg vise folk at det jeg har sagt hele tiden virkelig stemmer. Nå er både jeg og min kone veldig lykkelige over at denne tiden er over. I kveld skal jeg ta meg to glass brandy for å feire, sier Terje Henriksen og smiler.

PS! Vikingposten har forsøkt å få Roald Valdersnes sin versjon av det som har skjedd – uten hell. En person som ikke ville si hvem han var, sa at Valdersnes var i et møte men ville ringe oss opp. Det har ikke skjedd.