Blå kvalitetsflagg til fem strender i Torrevieja

Oppnådde i år det internasjonale symbolet for rene strender og god service.

Terje Aspdahl

Publisert 24. mai 2013 16:00

TORREVIEJA

De fem strendene er La Mata, Los Locos, El Cura, Los Naufragos og Cala Piteras på Punta Prima. I tillegg har både Real Club Nautico og Puerto Deportivo de Marina Internacional blå flagg også denne sesongen.

Francisco Moreno byråd for strendene i Torrevieja uttrykker stor glede over at Playa del Cura i sentrum av byen har fått tilbake sitt blå flagg. Han gratulerte også de to marinaene som også i år har fått denne utmerkelsen.

De blå flaggene er et internasjonalt symbol som tildeles etter strenge kriterier for tilgjengelighet, vannkvalitet, miljøtiltak og den service som tilbys.

Som vanlig troner Alicante-provinsen på topp over provinser i Spania med blå flagg, hele 58 strender og 12 marinaer i vår provins har blitt tildelt denne utmerkelsen.Totalt i Valencia-regionen er tilsvarende tall 114 strender og 13 marinaer.

Byråd Moreno understreket at Torrevieja passer på sine strender 365 dager i året, og han sa seg svært fornøyd med at innsatsen betaler seg i form av disse utmerkelsene for byen strender og marina.