Begynner å eksportere sin egen vin til Norge

Altea-restauratør med ny satsing.

Spaniaavisen

Publisert 10. mai 2012 08:32

ALTEA

Vinen til restauratør Åge Folkestad i Altea er blitt en kjempesuksess på Casa Vital. Nå skal de edle dråpene importeres til Norge med hjelp av Vinhuset i Bergen.

Vinlanseringen av Vino Casa Vital gjøres på en heidundrende spansk aften i Norges tre store byer på Vestlandet. Rødvin, hvitvin og rosevin blir presentert sammen med vaskekte flamencodansere fra Costa Blanca neste helg.

Les også: Denne spanske rødvinen gikk til topps i test

– Vino Casa Vital ble lansert i fjor og jeg lanserte den også i Norge i september samme år. Nå har jeg klart å få samarbeid med Vinhuset i Bergen om import av vinen min til Norge. Jeg lanserer den på fire steder nå i mai. På Hotell Terminus i Bergen 18. mai, Stord 19. mai på Frugaard, Hotell Choice Clarion Amanda i Haugesund 20. mai og på Charlottenlund i Stavanger 21. mai. Det blir slitsomt men du verden hvor moro det blir, sier Åge Folkestad til Vikingposten.

Folkestad hadde lenge gått med en drøm om å lage egen vin, og drømmen ble en realitet i fjor vår. Vino Casa Vital ble lansert 15. april 2011 og ble en kjempesuksess. Gjestene likte vinen så godt at den ble en bestselger på kort tid.

Les også: Slik lager du spansk lapskaus

– Da jeg var på bodegabesøk med gode venner og gjester av Casa Vital til Bodega Santa Margarita for et par år siden, lanserte jeg ideen om å lage en egen vin under middagen med Lorenzo, som er enologen, og en av eierne av bodegaen. Han tente med en gang på ideen. På turen hadde jeg invitert med Roald Tellnes også, som er en anerkjent norsk kunstner, og jeg utfordret han til å lage noen utkast til rødvinen, hvitvinen og rosevinen. Han jobbet videre med ideene til vinetikettene da han dro hjem til Norge, og Lorenzo og jeg jobbet videre med å utvikle vinen. Vino Casa Vital var blitt en realitet, forteller Folkestad.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Nå har jeg hatt så mange prosjekter de siste årene at tiden kanskje er inne for å slappe litt mer av. Men får jeg en idé i hodet så bare må jeg prøve den ut. Det har nå blant annet altså resultert i en bok om Altea og egen vin. Jeg gleder meg til å lansere vinen i Norge. Vi må ikke glemme at nordmenn har et tettere forhold til Spania enn mange andre vinproduserende land, sier Åge.

♦ Spaniaavisen.no – skål for Spania!