Arve Tellefsen stortrives på La Manga

Besøker ofte både sin bror og sin gode venn Nils Arne Eggen på La Manga.

Spaniaavisen

Publisert 27. september 2012 06:32

COSTA BLANCA

– Jeg har vært mye på La Manga. Min bror bor der store deler av året. Dessuten bor også min gode venn Nils Arne Eggen der. Jeg har besøkt disse to en rekke ganger. La Manga er en fantastisk plass. Tanken om å kjøpe en leilighet der på mine eldre dager har faktisk streifet meg. Selv om jeg ennå synes en skitur er utrolig moro, blir man etter hvert mer og mer glad i sol og sommer, sier Arve Tellefsen (75) til Vikingposten.

Den verdenskjente fiolinisten er trekkplasteret når Spansk/Norske dager fyller ti år i november. Han skal holde to konserter nord på Costa Blanca.

Her finner du en oversikt over boliger til salgs

Fredag 23. november er han på scenen i Casa de Cultura i Alfaz, men hans er i Minnekirken lørdag 24. november. En stor stjerne skal altså sette farge på tiårsjubileet til Erland Dalen og Siegmund Wattys arrangement i Alfaz del Pi.

– Hva kommer publikum til å få høre på dine to konserter?
– Jeg skal spille sammen med Siegmund Watty (piano). Vi skal spille vesentlig norsk musikk, men vi kommer også til å ha et par spanske komponister på programmet. Blant andre Granados og Manuel de Falla. Ellers blir det Grieg, Ole Bull og Johan Svendsen. Og så kan det være et stykke av Arne Nordheim bare for å ”skremme” folk litt, sier Tellefsen og ler.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Fiolinisten fra Trondheim kommer ikke til å være lenger enn en langweekend på Costa Blanca. Til det er han blitt alt for hjemmekjær.

– Jeg har trappet kraftig ned på antall konserter de siste årene etter jeg ble pappa i godt voksen alder. Jeg reiser sjelden utenlands, og har bare mellom 50 og 60 konserter i året. Jeg ønsker å være mest mulig hjemme med mine to døtre på 9 og 11 år, forteller Arve Tellefsen.

To av hans konserter i år blir altså i Spania og på Costa Blanca.
Rita Eriksen kommer også til Spansk/Norske dager. Hun har med seg bandet sitt og Eriksen vil garantert trekke fullt hus. Rogalendingen er kjent som roots-, country-, blues- og viseartist.

Hun er mest kjent gjennom duoen som heter Eriksen. Der synger hun med broren Frank Eriksen. Hvem har vel ikke hørt slagerne: «Sønnavindvalsen», «Sei det te meg» eller «Kanarifoggelens sang»?