Åpningsfest for svensk gatekjøkken i Torrevieja

Det svenske gatekjøkkenet "Senap och Ketchup" på Torre Marina-senteret nord i Torrevieja holdt onsdag åpningsfest i nye, store flotte lokaler.

Terje Aspdahl

Publisert 19. februar 2014 21:11

TORREVIEJA

Lena Markusson tok over den populære lunsjrestauranten i oktober 2012. Nå er de vokst ut av lokalene og har flyttet 50 meter over i samme bygning som Easy forsikring og Evas garn.

– Lokalene ble for trange og spisegjester har vært nødt til å snu i døren. Vårt lille spisested har blitt et samlingspunkt for alle nordmenn og svensker i området. Nå har vi plass til 32 personer inne. Vi har også 32 uteplasser, fordelt på 16 sitteplasser på framsiden og 16 sitteplasser på baksiden, sier Lena Markusson til Vikingposten.

Les også: Varmen får skylden for billeinvasjon på Costa Blanca

Til tross for mye større plass vil Markusson og hennes daglige leder Berit «Bettan» Lundgren satse på samme konsept som har vært svært så populært.

– Vi vil fortsatt servere ukemeny med «dagens» samt pølser og hamburgere. Vi verken er eller skal være en kveldsrestaurant. Vi er en «fastfood-leverandør», med mulighet for å sette seg ned og spise her, inne som ute. Nå har vi også en flott utsikt mot havet. Dette føler jeg er mye bedre lokaler enn i «tunnelen» vi lå tidligere. Der både trakk det og blåste det fælt og det er ofte kaldt å sitte ute, sier Markusson.

Markusson bor i Torrevieja kun vinterhalvåret og det er svigerinnen «Bettan» som er gatekjøkkenets ansikt utad.
– Jeg tar meg av papirarbeidet, mens Bettan styrer den daglige driften, noe hun gjør meget bra, sier Markusson.

– Alt i alt har vi fått en mye bedre arbeidsplass. Nå har vi større kjøkken og mange flere sitteplasser, og det mot en bagatellmesig økning av husleien. Selv om vi har lagt ned noe arbeid med å få det ferdigstilt er dette helt nye lokaler hvor vi har fått det akkurat som vi selv vil. Vi har til og med fått plass til egen bar, sier Lena Markusson og smiler.