Andrea har kunstløp som hobby på Costa Blanca

Joda, de har isbaner i "syden".

Terje Aspdahl

Publisert 11. april 2013 07:23

QUESADA

Da familien Lindal skulle flytte fra Oslo til Costa Blanca var Andrea (11, 12 år 17. april) klar på en ting. Hun måtte få fortsette med kunstløp selv om man ikke forbinder Spania med vinteridrett.

Mamma Kristin Lindal måtte sjekke ut mulighetene for kunstløp på Costa Blanca over internett. En oppgave som først virket ganske så håpløs, viste seg ikke å være så vanskelig.

– Jeg søkte overalt, og etter en tids leting fant jeg navnet til Jana Prybilova. Hun er kunstløptrener i Elche Squash Club, hvor det viste seg at dette er eneste stedet de har ishall på hele Costa Blanca. Hallen ligger en knapp halvtimes biltur fra Quesada hvor vi bor.
Til sammenligning måtte vi kjøre fra Prinsdalen og inn til Jordal Amfi i Oslo for å trene. Det tok lengre tid, selv om avstanden var kortere, forteller Kristin Lindal til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Andrea har trent kunstløp siden hun var fem år og sist helg deltok hun for første gang i en kunstløpkonkurranse. I selveste Madrid.

– Det var kjempegøy og overraskende. Jeg fikk 3. plass i min klasse. Førsteplassen fikk poengsummen 15.70 og jeg fikk 15.15. Det var nærmere enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Andrea og smiler stolt.

Denne helgen holder Andrea og resten av elevene til trener Jana Prybilova oppvisning i Elche. De er hele 26 unge utøvere på skøytene.

– Vi vil holde kunstløpoppvisning klokken 18.30 både fredag og lørdag i Elche Squash Club (Pista de hielo). Jeg håper det kommer mange for å se på oss til helgen her i Elche. Skal vi konkurrere må vi alltid reise helt til Madrid, sier Andrea.

– Jeg trener fire ganger i uken på is, og det blir også alltid en dag med barmarkstrening i løpet av uken. Kunstløp vil jeg fortsette med lenge, sier Andrea Lindal.