Alfaz mintes ofrene i Oslo og Utøya på 10-årsdagen

Over femti nordmenn og spanjoler var samlet i Johan Galtung fredspark i Alfaz del Pi.

I dag, torsdag 22. juli markeres 10-årsjubileet for angrepene i Oslo og øya Utøya der 77 mennesker mistet livet, de fleste ungdommer. I Alfaz del Pi har det blitt holdt et enkelt arrangement til minne om ofrene som mistet livet under angrepene i 2011.

Mer enn femti mennesker har samlet seg i Johan Galtung fredspark for å delta i et minutts stillhet og plassere røde roser under skulpturen «Utøya» av den baskiske kunstneren Agustín Ibarrola, et kunstverk som symboliserer frihet og fred. 

– Det har gått 10 år og likevel husker de fleste av oss nordmenn hvor vi var på kvelden fredag ​​22. juli 2011 da vi fikk vite om bomben i Oslo og skytingen på Utøya , sa pastor Gjerulf Noddeland i Den norske kirken i Albir i starten av sin tale og uttrykte videre sin bekymring over voksende fremmedfrykt og hatytringer som har skjedd de siste 10 årene.

Han oppfordret alle til å komme seg ut av sin komfortsone og møte mennesker fra andre kulturer og religioner.

– Bare på denne måten kan et bredere demokrati oppnås og bidra til å forhindre handlinger som forårsaket drapet på 77 unge mennesker 22. juli i 2011, sa pastor Noddeland.

Alfaz del Pi kommune som har vært vert for den største norske kolonien i Spania i mer enn et halvt århundre, følte disse angrepene veldig nære. Siden da, hver 22. juli, minnes innbyggerne ofrene og deres familier med et minutts stillhet. De plasserte også blomster under monumentet som ble gitt av den baskiske billedhuggeren som en hyllest til ofrene for terrorisme og spesielt de som ble angrepet i 2011 i Oslo og på Utøya.

Til stede under markeringen var varaordføreren i Alfaz del Pi kommune, Mayte García, byråd for innbyggere, Martine Mertens, og de fleste av byrådene i kommunestyret, sammen med innbyggere i det norske samfunnet. Den tidligere honorære konsulen, Jan Arild Nilsen, og direktøren for turisme, Herick Campos, deltok også.

– Det var et veldig hardt slag for den norske kolonien i kommunen, og siden den gang minnes byrådet ofrene hvert år og deres familier i en enkel markering der vi vil gi dem vår støtte og vise vår solidaritet, sa Mayte García, varaordfører i Alfaz del Pi kommune.

[annonse]
–  Det norske samfunnet har vært en del av Alfaz i mange år, og det er derfor vi føler oss så nærme deres smerte, understreket byråd for innbyggere, Martine Mertens.

Thierry Christian Fouet akkompagnerte med gitar avslutningen på denne enkle vakre hyllesten til ofrene for angrepene i Oslo og Utøya, og tolket flere stykker, blant annet «Canon» av Johann Pachelbel og «Someone like you» av Adele.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.