Arkivet

Alfaz klargjør for sommeren


ALFAZ DEL PI

Kommunen gjennomfører en ny runde rengjøringsarbeid på Bulevar de los Músicos i Albir. – I løpet av vinteren ble beskjæringsarbeidet utført, og nå har vi ryddet denne grønne korridoren med over hundre plantearter, sier lederen for parker, hager og tekniske tjenester i kommunen, Óscar Pérez.

Dette tiltaket er rettet mot vedlikehold og bevaring av et av de viktigste grønne områdene i Albir. Opprydningen inkluderer fjerning av søppel og ugress og gjennomføres av arbeidere fra den kommunale avdelingen for tekniske tjenester. Cirka 250 kilo med blant annet plast- og papiravfall og tomgods har blitt litt ryddet bort. 

Bulevar de los Músicos er et grøntområde som har som hovedformål å avhende overflødig vann i perioder med regn. I den 800 meter lange korridoren er det plantet mer enn 120 forskjellige arter, de fleste tropiske.

Avdelingen for parker, hager og tekniske tjenester i kommunen koordinerer den årlige planen for rengjøring, desinfisering og beskjæring av trær i hele kommunen.   Bulevar de los Músicos er det viktigste grønne området i Albir etter naturparken Serra Gelada. 

Pérez understreker at det er viktig at vedlikeholds- og rengjøringsarbeidet intensiveres slik at stranden og omgivelsene er i optimal stand nå som sommersesongen begynner å nærme seg.

Restene etter beskjæring av planter og trær blir ført til en kommunal tomt hvor det knuses for å kunne gjenbruke det som naturlig gjødsel og dekke i  offentlige parker og hager.

Les mer om:

Nyheter