200 søppelkontainere skal dekoreres i Torrevieja

Hvis du har gått gatelangs i Torrevieja sentrum den siste tiden har du kanskje lagt merke til noen fargerike søppelkontainere.

Spaniaavisen

Publisert 16. januar 2014 10:24

TORREVIEJA

I så fall er du ikke alene, mange av fotgjengerne i sentrum stopper opp i calle Concepción hvor kjedelig grønt er erstattet med en med grafitti.

Det er grafittikunstneren Carlos Vera fra Torrevieja som står bak dekorasjonen. Den fungerer som en del av utstillingen som åpnet fredag kveld i Sala de Exposiciones Vista Alegre. Carlos Vera har dekorert to kontainere i anledning utstillingen. De kan sees få meter fra utstillingslokalet i calle Concepción og i calle Canónigo Torres. Her er også murene tildligere dekorert med grafitti.

Den urbane kunstneren har mange utsmykninger bak seg, og kan blant annet skilte med arbeider i New York.

Utstillingen er også starten på en konkuranse kommunen utlyser. Det er over 200 søppelkontainere i Saltbyen, og nå vil man ha de dekorert. Derfor henvender kommunen seg til byens grafittikunstnere.

Byråd Carmen Gómez forklarer at kommunen har samarbeidet med grafittikunstnere tidligere, for eksempel ved utsmykningen av parken Reina del Sal. Samarbeidet var i følge byråden så positivt at man vil forsøke igjen. Byråden lover økonomisk kompensasjon, og håper at byens grafittikunstnere tar utfordringen.

Utstillingen som åpnet fredag kveld holder det gående fram til 2. februar, i utstillingslokalet som ligger i Paseo Vista Alegre.