Ytterligere én person innlagt etter legionellasmitte video

Nå kommer Folkehelseinstituttet med råd til nordmenn som har oppholdt seg i nærheten av hotellet hvor utbruddet startet.

Spaniaavisen

Publisert 6. februar 2012 19:45

BENIDORM/CALPE

Helsemyndighetene opplyste i går at ytterligere én person er lagt inn på sykehus i Benidorm etter å ha blitt legionella-smittet. Dermed er det fire personer som nå er på sykehus med legionærsykdom.

Som Spaniaavisen meldte allerede fredag er utbruddet knyttet til Diamante Beach Hotel i Calpe, hvor de britiske turistene bodde før de ble syke. Tre personer er allerede døde etter utbruddet. Av de 15 personene som er smittet, er 11 briter og fire er spanjoler.

Folkehelseinstituttet sier at legionærsykdom er en sykdom forårsaket av legionellabakterier, som infiserer lungene. Smittekilder er aerosoldannende innretninger, bl.a. kjøletårn, boblebad og dusjer. Sykdommen smitter ikke mellom mennesker.

Les også: Tre døde av legionellasmitte på Costa Blanca

Spanske helsemyndigheter har allerede iverksatt tiltak på det aktuelle hotellet. Folkehelseinstituttet ber reisende som har oppholdt seg i eller nærheten av Diamante Beach Hotel siden begynnelsen av januar 2012 og utvikler influensaliknende symptomer som høy feber, muskelsmerter og hodepine samt hoste, å kontakte lege for undersøkelse for legionellainfeksjon.

Leger som behandler pasienter med disse symptomene bør vurdere legionella som en mulig diagnose dersom pasienten har oppholdt seg i eller i nærheten av det aktuell hotellet i tidsrommet januar- februar 2012.

Det har ingen hensikt å ta prøver for legionella hos personer uten symptomer som har oppholdt seg i området og som er urolig for å kunne ha blitt smittet. Det er ikke grunnlag for å fraråde reiser til Calpe- eller Alicante-området, opplyser Folkehelseinstituttet.