Vurderer Spania som mest attraktivt

Boligmarkedet i Spania er i ferd med å komme seg etter det store krakket. Prisene normaliserer seg og etterspørselen øker. 

Spaniaavisen

Publisert 29. mai 2010 08:01

COSTA BLANCA

Av alle aktuelle steder i solen er Spania mest attraktivt, i følge en ny undersøkelse.

I et marked som har ligget nede med brukket rygg og kunstig åndedrett, er det stor interesse for å vite hva potensielle kjøpere og investorer mener om hvor attraktivt Spania er i framtiden. Den verdensomspennende organisasjonen Property Group har gjennomført en omfattende internasjonal spørreundersøkelse for å teste hvor markedsinteressen ligger for tiden.

Les også: Nordmenn velger seg Spanai  – og Costa Blanca

75 prosent mener at dette er et gunstig tidspunkt å kjøpe eiendom i utlandet. I tillegg svarer et stort antall av de spurte at de vurderer å kjøpe eiendom i Spania.

Dette gir gode signaler til seriøse, spanske utbyggere om at de har bestått prøven, om enn på noe vaklende vis etter de mange konkurser og korrupsjonsskandaler som bransjen har vært utsatt for. Tyrkia har vært oppe og luktet på pallen som en ny arvtaker til ferieboligmarkedet ved Middelhavet. Dette ser ikke ut til å slå til. Spania kommer til å befeste sin posisjon.

Les også: Sparte 828.000 kroner på boligkjøp i Spania

At flere utbyggere nå begynner å lytte til hva kjøperne vil ha, gjør at vi de kommende årene vil finne flere miljøvennlige boligløsninger for kjøpelystne nordboere. Kjøperne blir klart mer og mer kresne. Dette er viktig å lytte til for de som skal tegne og konstruere morgendagens boliger for feriefolket.

Skal du ha leiebil i Spania? Sjekk vårt tilbud her først

Boligdepartementet har opplyst at prisene for boliger i Spania sank med 4,5 prosent første kvartal i år sammenlignet med første kvartal i 2009. Dette er en klar forbedring fra tilsvarende tall i fjerde kvartal 2009. Der var prisfallet på 6,2 prosent i forhold til et år tidligere.