Vurderer hurtigtog fra El Altet-flyplassen

Dette er forslaget.

Spaniaavisen

Publisert 14. mars 2014 17:41

ALICANTE

Et nytt jernbaneprosjekt er foreslått fra flyplassen i Alicante til Alicante by med høyhastighetstoget AVE.

Lederen i la Autoridad Portuaria de Alicante, Joaquín Ripoll og ordfører Sonia Castedo, har sendt forslaget til utviklingsminister Ana Pastor. Forslaget fikk støtte fra rådgiver for infrastruktur, Isabel Bönig da det ble lagt frem under et møte forleden.

Prosjektet innebærer en løkke fra Torrellano, som etter å ha passert flyplassen El Altet går gjennom San Gabriel for deretter å knytte seg til el Corredor Mediterráneo og AVE togstasjonen i Alicante. Prosjektet vil frigjøre den maritime traséen sør for kystområdet Agua Amarga som har vært  omstridt. 

På reisefot i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

Joaquín Ripoll, som har koordinert arbeidet med teknikere i forbindelse med prosjekteringen i Alicante sentrum, understreker at tilknytningen til el Corredor Mediterráneo skal legges i et område hvor det ikke foreligger planer om veibygging, industri eller boligbygging.

Det nye prosjektet erstatter et tidligere forslag fra 2011 som ble droppet på grunn av for høye kostnader.

Den nye traseen vil også knytte all godstrafikk til el Corredor Mediterráneo med tilkobling til Alicante og Murcia, samt lokaltog til Alicante, Elche og Murcia i Vega Baja og høyhastighetstoget Talgo kobles til den franske grensen i Cartagena. Reisetiden vil da for eksempel mellom Alicante og Elche ta cirka 15 minutter. 

Hvis dette forslaget blir realisert vil flypassasjerer fra El Atlet få tilbud om høyhastighetstog direkte til Alicante og Elche.