Vurderer å kutte 80 prosent av flytrafikken på Alicante-flyplassen

Ryanair truer med å trekke seg ut fra El Altet. Det kan få følger også for skandinaviske reisende.

Spaniaavisen

Publisert 15. juli 2011 09:18

EL ALTET

Ryanair er så oppgitt over at man ikke får slippe å bruke flybroene at selskapet vurderer å kutte hele 80 prosent av trafikken ved El Altet-flyplassen. Konsekvensene kan bli dramatisk, siden Ryanair er den suverent største operatøren på flyplassen.

Flyplasseier Aena vil la Ryanair ta passasjerne om bord til fots, men bare i vintersesongen på grunn av stor trafikk ved flyplassen. Det får selskapet til å gjøre alvor av "flytteplanene" det har advart mot tidligere. Fra oktober kan Ryanair komme til å forlate El Altet.

Les også: Halv seier til Ryanair på flyplassen i Alicante

I en pressemelding stiller Ryanair seg undrende til at praksisen med å ta passasjerer inn og ut av flyet uten flybroer er uproblematisk ved 140 andre flyplasser i Spania og Europa, mens det bare lar seg gjøre vinterstid her i Alicante. – Det som er sikkert på vinterstid er like sikkert på sommeren, tordner Stephen McNamara i Ryanair. 

Selskapet vurderer å gå rettens vei for å bevise at det er ingen fare forbundet med å la passasjerene gå om bord eller av flyene uten "gangbroene".

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Gjør et søk her

Ryanair ønsker ikke å bruke flybroene på grunn av kostnadene. I tillegg er det mer effektivt å gå om bord eller av flyene når utgangene foran og bak kan tas i bruk, melder Europa Press.

– Det er et misbruk når Aena tvinger Ryanairs passasjerer til å bruke og betale for unødvendige flybroer i Alicante, hevder Ryanair.