Vurderer å bygge undersjøisk tunnel til La Manga

Fra San Javier og under Mar Menor.

Spaniaavisen

Publisert 25. mai 2012 19:09

MAR MENOR

Det er regionmyndighetene som har offentliggjort planene om en tunnel fra det nordlige San Javier (Murcia) og over til den ytterste delen av La Manga. Området ved San Javier-flyplassen peker seg ut som et mulig startpunkt for en tunnel.

Ifølge La Verdad er man allerede i gang med å undersøke muligheten og se hvilke løsninger som kan være gangbare uten at det går utover det vernede området i Mar Menor.

Det dreier seg om en mellom fem og åtte kilometer lang undersjøisk tunnel som skal finansieres med bompenger. Regionmyndighetene har ikke en euro å bruke på prosjektet og må ut på det private markedet for å finansiere en eventuell tunnel.

Nye prospekt på plass i vår boligportal – sjekk ut flere Spania-boliger her

Det er to grunner til at en tunnel vurderes. Viktigst er det helsemessige argumentet. Ved alvorlige ulykker og nødtilfeller tar det i dag for lang tid å kjøre rundt Mar Menor for å komme seg ut på La Manga. Dernest vil det bety kortere vei for tusener av personer som har sine ferieboliger på La Manga. En tunnel kan også bli en katalysator for turistnæringen i regionen.

La Manga kan bli 55 km nærmere hvis man slipper å kjøre rundt. Det er en strekning som sommerstid tar en time å kjøre.

Spaniaavisen.no – ingen dekker Costa Calida som oss!