Volvo Ocean Race får Alicante som base

Flytter hovedkvarteret i løpet av året.

Spaniaavisen

Publisert 8. mai 2009 18:03

ALICANTE

President Francisco Camps i regionregjeringen i Valencia har undertegnet en avtale med presidenten i Volvo Ocean Race, Knut Frostad. Blant annet er man enige om at båtracet skal starte i Alicante de tre førstkommende rundene, i 2011, 2014 og 2017.

Som et resultat av dette vil organisasjonen flytte hovedkvarteret fra Whitlely i Hampshire der de har holdt til siden 1998, til Alicante. Dette skjer innen utgangen av året.

Les også: Slik var det på åpningen i fjor

Valget av Alicante som nytt hovedsete for racet er et resultat av en rekke faktorer. Blant annet det høye antallet spanske deltakere i årets race. Dette vil ikke ha noen innvirkning på hvilke havner som blir besøkt i neste omgang. Disse vil bli kunngjort i mars neste år.

Camps opplyste også at det skal bygges et interaktivt museum inne på området til Ocean Race-landsbyen i Alicante. Her vil man få informasjon om historien til racet fra den spede begynnelse i 1973.

Frostad lovpriste regionen Valencia for kompetansen de har utvist i forbindelse med internasjonale arrangementer. Kong Juan Carlos var en av de første gratulantene som overbrakte hilsener til Camps etter at avtalen var et faktum

I fjor tiltrakk Ocean Race-landsbyen i Alicante seg over en million besøkende. Bare racet genererte inntekter på 70 millioner euro, og skapte 1500 arbeidsplasser.

Volvo og eieren Ford har annonsert at finansieringen for det neste båtracet allerede er i boks.