Voldsom vind gjør store skader

Dårlig vær skaper problemer i 15 regioner i dag. Se video.

Spaniaavisen

Publisert 5. mars 2009 06:09

ALICANTE

Oppdatert: 14:21
Bortsett fra på Kanariøyene er det ventet dårlig vær svært mange steder i Spania. Er det ikke voldsom vind, snakker vi om regn eller snø. Verst ser det ut til å bli i regionene Baskerland, Asturias, Cantabria, Castilla y León, Navarra, Andalucía og Aragón. Her blir et til dels mye snø, og det kan falle inntil 35 centimeter helt ned i 400 meters høyde. 

I hovedstaden ventes det fire centimeter snø i byen og så mye som 18 centimeter i fjellene rundt. I det nordlige Spania har uværet ført til at flere fjelloverganger er stengt.

Sjekk være fra åtte steder her

Costa Blanca ser ut til å slippe billig unna – bortsett fra litt vind. Men videre sørover mot Costa del Sol øker vinden til kuling. Den kraftige vinden kan skape problemer for flytrafikken. I den spanske enklaven Ceuta har kraftig vind med opptil 110 kilometer i timen gjort store skader. Tre er røsket opp med roten og mange tak er tatt av vinden.
I Málaga by har brannmannskaper vært på farten 20 ganger på morgenen i dag for å ta seg av tre som er veltet og deler fra hustak som har løsnet.

En bygearbeider er savnet i Malica etter at han ble tatt av en stor bølge. 

Bli med på en Spania-rundt-tur i videoinnslagene under.