Vinklubben med gode hjerter

Club VinoGastro i Alfaz del Pi samlet i fjor inn 1000 euro til trengende i Callosa d`en Sarria.

Spaniaavisen

Publisert 6. januar 2012 13:24

ALFAZ DEL PI

I landsbyen Callosa d`en Sarria like nord for Alfaz del Pi lever det minst 250 mennesker i stor fattigdom. De fleste er søramerikanere som for noen år siden levde helt greit av å plukke niperos. Men det siste året er det også mange etniske spanjoler i kommunen som sliter. Spesielt yngre arbeidsledige.

– Dette er andre året på rad vi gir tusen euro til Kåre Hermanrud og hans hjelp til de fattige i Callosa d`en Sarria. Hermanrud sørger for at beløpet blir tatt ut i matvarer, og overlevert til prest Javier Garcia i Callosa. Presten deler så ut mat til de trengende en gang i uken. Presten fører en nøyaktig oversikt over hvilke familier som får mat, og han vet akkurat hvem som trenger det, sier kasserer i Club VinoGastro, Elisabeth Nilsen til Vikingposten.

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca

– Hvorfor gir så en vinklubb 1000 euro til et slikt formål, og hvordan får dere inn alle disse pengene?
– Vi har lotteri gjennom hele året. Overskuddet gir vi bort til et veldedig formål. De siste to årene har altså dette vært til de fattige i Callosa. Men først og fremst handler dette om at vi nordmenn i Spania føler oss veldig privilegerte. Vi har det utrolig godt. Hvis vi da kan bidra med litt til mennesker i samme landet som sliter med å holde hodet over vannet, føler vi at vi gir litt tilbake, sier Nilsen.

Club VinoGastro er en avdeling under Den Norske Klubben Costa Blanca. De har klubbmøter en gang i måneden, og har cirka 350 medlemmer. Klubben driver også med egne temareiser rundt i Spania.