Vinden ble målt til 120 km/t

Flere ble skadd i Alicante- og Murcia-provinsene.

Spaniaavisen

Publisert 25. januar 2013 09:39

ALICANTE/MURCIA

I Benidorm ble en skole med 400 elever evakuert på grunn av at vinden rev opp vegger og tak på noen av klasserommene. Skolen har brukt brakker i to år som midlertidige klasserom, men når vinden kom opp i 120 km/t klarte ikke vegger og tak mer. Ingen elever ble skadet, men man kan ikke bruke klasserommene igjen før ut i neste uke.

Brannvesenet i Alicante-provinsen måtte rykke ut på mer enn 200 oppdrag i løpet av onsdag og torsdag. Kun en person meldes skadet i provinsen, men det er en del materielle skader. Mesteparten er trær, gatelys og reklameplakater som er veltet.

Last ned siste utgave av Vikingposten gratis her

I Santa Pola ble idrettsanlegget ødelagt av vinden. Fasaden til anlegget ble ødelagt på to forskjellige steder og man har måttet avlyse alle arrangementer der til over helgen.

I Denia blåste en varebil regelrett over veien og inn i en bil som kom i motsatt kjørefil. En av sjåførene måtte kjøres med ambulanse til sykehus. Både i Denia og Calpe var alle sportsarrangementer avlyste både onsdag og torsdag på grunn av vinden.

I Murcia ble to personer skadd av vinden torsdag. En dame fikk et skilt over seg utenfor et kjøpesenter i Murcia by, mens en annen dame fikk et gjerde over seg i El Palmar.

Begge måtte på sykehus på grunn av skadene. Ellers hadde alarmtelefonen 112 i Murcia 230 meldinger i løpet av gårsdagen.