Vin og kunst – hånd i hånd i Altea

Nå er kunstner Astri E. Rygh klar med sin nyeste utstilling i Altea. Maleriene hennes har vin og vinsmaking som tema.

Spaniaavisen

Publisert 3. mars 2011 18:52

ALTEA

Astri E. Rygh er en anerkjent kunstner i Norge. Hun var blant annet ansvarlig for egget ”Tellus” under åpningen av OL på Lillehammer i 1994. Rygh er representert med sine kunstverk en rekke steder over hele kongeriket. De siste årene har hun imidlertid vært klimaflyktning i Altea om vinteren. En langt mer behagelig plass enn Volda på denne årstiden…

– Ideen om en kunstutstilling med vin, vinsmaking og vinlaging som tema kom opp i fjor høst. Da var jeg med Åge Folkestad og en gruppe mennesker på en vintur til en lokal bodega i området. Jeg har virkelig latt meg inspirere, og jeg har fått respekt og inspirasjon fra dem som lager vin. De jobber med et levende materiale i druerankene og vindruene. Hele prosessen er på en måte blir en kunst, som en levende prosess, der alt spiller inn i produksjonen. Alt fra jordsmonn, regn sol og vin, og til slutt ”kunstneren” (enologen) som legger den siste hånden på verket, forteller Astri E. Rygh til Spaniaavisen.no.

Les også: God vin kastes på sjøen

Restauratør Åge Folkestad er strålende fornøyd med sitt samarbeid med kunstneren fra Volda. I fjor var hun samme med Kurt Oddekalv hos Folkestad og Casa Vital om en utstilling der temaet var å ta vare på jordkloden. De feiret jordens dag.

– Hos oss på Casa Vital er det mye spennende som skjer fremover. Men førstkommende fredag er det altså åpning av Astri sin nye utstilling der vi samtidig skal ha vinsmaking. Vernissagen fredag blir altså et nytt spennende prosjekt her på Casa Vital. Vi skal blande sammen malerkunsten og vinproduksjon, forteller Åge Folkestad.