Vil vise nordmenn det gode liv på TV

Mange møtte opp i Albir for å bli med på TV-dokumentar.

Spaniaavisen

Publisert 5. september 2014 07:34

ALFAZ DEL PI

Erik Lilleby (62) har flere grunner til at han vil stille opp på en TV-dokumentar om nordmenn på Costa Blanca.

Produksjonsselskapet Tellus Works som står bak TV-produksjonen inviterte til audition på restaurant Bessi i Albir 2. september. Mange håpefulle nordmenn møtte opp med ønske om å få være med, blant dem var Erik Lilleby og familiene Pedersen og Tislevoll. TV-produksjonen skal handle om livet til nordmenn som bor og oppholder seg på kysten av Costa Blanca. 

Les også: Vil lage TV-dokumentar om nordmenn på Costa Blanca

Erik Lilleby (62) sier til Vikingposten at han stiller opp for å vise «det gode liv» i Spania for han og kona som begge er rullestolbrukere. De kjøpte leilighet i Albir for fire år siden. For tiden pendler de mellom Norge og Albir, men fra neste år blir det lengre opphold og etterhvert permanent. 

– Jeg stortrives. Et fantasisk sted å bo ikke minst for rullestolbrukere. Jeg vil si at 90 prosent er tilrettelagt for oss her, men i Norge er det omvendt. Jeg stiller opp i dag for å gi et annet bilde av nordmenn i Spania enn det som har blitt vist tidligere og som en representant for oss rullestolbrukere. Jeg har tro på at prosjektet blir positivt og at det blir en annen vinkling og en representativ dokumentasjon, sier Lilleby.

Lilleby jobber i VVS-bransjen, er brukerkontakt for rehabiliteringssentrene Catosenteret og Sunnaaas sykehus og sitter i styret for Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS). Han er en aktiv person og i fritiden driver han blant annet med seilflygning, paragliding og fallskjermhopping. 

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Når jeg får mer tid neste år er mitt ønske å sette i gang lignende sportsaktiviteter på Costa Blanca kysten. Fordelen er at her kan de praktiseres hele året. Mikroklimaet i området er et av de beste i verden som gjør godt for helsen. Også et perfekt sted for meg og min kone å bli gamle, sier Lilleby. 

Familien Tislevoll var også på plass på auditionen. Kitti Tislevoll (54) jobber som sykepleier på Fundación Betanien i Alfaz del Pi og har bodd her i åtte år med familien.

– Jeg har tro på at dokumentaren ikke gir dårlig omtale, men et realistisk bilde av oss som bor her. Derfor stiller vi opp. Vi er en aktiv famile som trives veldig godt. Albir er et godt sted å bo, sier Kitti Tislevoll.

Initiativtakere til TV-produksjonen er Nina Sandvik Turbækmo som bor i Albir og artist og programleder Vegard Th. Olsen, kjent under artistnavnet Vegard «Short Cut» Olsen.

– I Norge blir vi nordmenn i Spania litt «uglesett». Mange tror at vi kun sitter på barer og ligger i sola. For mange nordmenn som bor her fast og oppholder seg på Costa Blanca-kysten i lengre perioder er hverdagen helt annerledes. Vi er et spekter av nordmenn som har slått seg ned her. Mange har interessante jobber, driver med spennende prosjekter og veldedighetsarbeid, har startet opp egne bedrifter og er integrert i det spanske miljøet. Barnefamilier har flyttet til området som tilbyr et veldig bra skole- og helsetilbud. Derfor tok jeg initiativet til denne dokumentasjonen med hensikt å vise «et annet bilde» av oss nordmenn her på Costa Blanca-kysten, sier Nina Sandvik Turbækmo.

Turbækmo sier at interessen har vært enorm og at det før audition hadde meldt seg nærmere 40 interesserte.