Vil være bindeledd mellom Torrevieja og skandinavene

Betty kan bli Saltbyens nye Marandi.

Terje Aspdahl

Publisert 12. mai 2011 07:56

TORREVIEJA

Svenske Betty Gräns (40) håper å kunne være bindeledd mellom skandinaver og Torrevieja kommune etter kommunevalget i Spania 22. mai. Samme rollen Elisabeth Marandi har hatt i Alfaz del Pi de siste fire årene.

Under kommunevalget er det et nytt parti som stiller egen liste.
Alternativa Popular de Torrevieja (APTCe) vil være et alternativ til regjerende Partido Popular (PP) i Torrevieja. Ordførerkandidat Domingo Soler er en godt kjent lokalpolitiker med lang fartstid i PP. Nå har han startet et nytt parti, og fått med seg Betty Gräns som vil ha en rolle i partiet lik den Marandi har i PSOE.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon

– Jeg er selv innvandrer til Sverige fra Libanon og vet mye om å komme til et nytt land med en annen kultur. Etter fire år her på Costa Blanca ønsker jeg å bidra til at alle utlendinger i Torrevieja også blir hørt. Det bor tross alt over 50 prosent utlendinger i byen, som vi mener ikke blir hørt i den grad de fortjener. Jeg har selv vært aktiv i PP her i byen, og vet at blant annet skandinaver ikke blir prioritert. Vi samarbeider allerede mye med skandinavene, og det vil vi fortsette meg i større grad etter valget, sier Betty Gräns.

Gräns har lang politisk erfaring fra Sverige. Hun har jobbet i det Moderate Samlingspartiet i 15 år. I 1994 stilte hun til og med eget parti under det svenske valget, Unionspartiet.

Les også: Lover 100 nye tiltak for Torrevieja

– Jeg hadde en vanskelig tid, og ble engasjert i politikken for å få innflytelse. Men for noen år siden ville jeg ha en skikkelig forandring i livet mitt og tok turen til Spania. De første årene ble det mye pendling, men nå bor jeg fast på andre året i Torrevieja. Jeg har tatt en sjanse, og stortrives. Jeg vil nok aldri flytte tilbake til Sverige, forteller Gräns.

Betty Gräns oppfordrer de skandinaver som er stemmeberettigede under valget til å bruke stemmeretten.

– Utlendingene er i majoritet i kommunen, og bør derfor også ha innvirkning på hvordan byen skal utvikle seg videre. Jeg håper ikke alle innflytterne i byen bare er her for å bade og sole seg. Deltar vi ikke i lokalvalget har vi heller ingen grunn til å klage over de avgjørelsene som blir tatt.

den mest oppdaterte og aktuelle Spaniaavisen!