Vil ut av norsk sykehjemsprosjekt i Villajoyosa

...men det kan Trondheim-politikerne bare glemme. 

Spaniaavisen

Publisert 20. mars 2009 12:23

VILLAJOYOSA

Peder Morset folkehøgskole står for byggingen til 80 millioner kroner, mens Trondheim kommune skal stå for driften. Nå vil politikerne trekke seg – halvannet år etter at kommunen inngikk en 20-årig driftsavtale med folkehøgskolen om rehabiliteringssenteret Havutsikt Vistamar.

– Dette går ikke. Vi har en juridisk vanntett avtale med kommunen om driften av senteret. De skal leie 24 av de totalt 29 plassene i 20 år. Skolen har lagt ned en betydelig investering – 80 millioner kroner – og da sier det seg selv at vi ikke kan gå tilbake på denne avtalen. Trondheim har selv stått bak utformingen av rehabiliteringssenteret,
og bygget er tilpasset deres krav og behov, sier rektor ved Peder Morset folkehøgskole, Ingegjerd S. Smeby til spaniaavisen.no.

Ordfører Rita Ottervik (Ap) sier til NRK Trøndelag at årsaken er kommunen må spare penger. – Vi vil først og fremst prioritere eldreomsorgen i Trondheim. Når det nå blir trangere tider i kommuneøkonomien må vi se på det som er viktigst, sier Ottervik.

– Jeg vil presisere at dette er bare et forslag fra politikere. Kommunens rådmann er klar i sin tale at det er inngått en bindende avtale kommunen bare må forholde seg til, og at det er uaktuelt å bryte den. Derfor tar vi det helt med ro i denne saken. Men jeg synes likevel dette vitner om vinglete politikere, og vi skulle gjerne vært dette oppstyret foruten. Den offisielle åpningen er tross alt bare om et par måneder. Vi satser på åpning i midten av mai, sier rektor Smeby.