Vil til topps for å hjelpe de på bunnen

Slik skal Thomas skaffe midler til hjemløse i Alicante.

Spaniaavisen

Publisert 17. oktober 2013 09:05

ALFAZ DEL PI

Thomas Rønnings mål er å nå toppen av Aconcagua, Søramerikas høyest i fjell på 7000 meter, for å skaffe penger til et Røde Kors-prosjekt som skal hjelpe hjemløse i Alicante-provinsen. 

Rønning har som mål å skaffe 5000 euro for å bidra til kjøpet av en mobil helsestasjon til Røde Kors. Rønning kommer opprinnelig fra Lillehammer, men flyttet til Alfaz del Pi i 2002 hvor har bor og har egen advokatpraksis. 

– Planen om en veldedighetsaksjonen for hjemløse går ca 15 år tilbake i tid. Jeg har alltid vært et friluftsmenneske. Jeg er oppvokst i en friluftsfamilie og har fått det inn med morsmelken. De senere år har jeg vært med på flere fjellekspedisjoner som har blitt min store lidenskap. Naturen får meg til å slappe av å koble ut en stressende hverdag. Jeg ble for en stund siden involvert i frivillighetsarbeid her i området og fikk lyst til å gjøre noe mer. Da jeg fikk vite om prosjektet til Røde Kors tenkte jeg umiddelbart at dette vil jeg støtte og jeg fikk ideen om å igangsette en veldedighetsaksjon knyttet opp mot en klatreekspedisjon, forteller Rønning.

Her får du hjelp hos 60 næringsdrivende på Costa Blanca – ta kontakt hvis du vil ha en oppføring i vår bransjeguide

At valget falt på Aconcagua er ikke tilfeldig. Det har han planlagt en stund.
– I tillegg ligger det i et spansktalende land som passer bra siden aksjonen foregår i Spania. Aconcagua betyr «Den hvite vokter» som er navnet på veldedighetsaksjonen.

Røde Kors-prosjektet for de hjemløse går ut på å bygge om bobiler til mobile helsetasjoner. Istedenfor at de hjemløse må oppsøke hjelp kommer nå hjelpen direkte til dem. 

– Jeg kjenner til uteliggernes situasjon i Norge og jeg vet at de har vanskeligheter med å be om hjelp. En oppsøkende virksomhet mener jeg vil fungere bedre. De gis mulighet til å dusje, får tilbud om helsesjekk samt klær og mat. Så dette prosjektet har jeg stor tro på, sier Rønning.

Alle utgavene av Vikingposten finner du her

Han reiser i slutten av november sammen med en annen nordmann og fire amerikanere. De starter bestigningen 15. desember som er beregnet til å ta cirka 20 dager. Ekspedisjonen blogges og kan følges underveis via Facebook. 
Rønning forbereder seg til ekspedisjonen ved å gå tøffe fotturer med tung sekk. I tillegg har han lagt opp til å gjennomføre tre harde treningsturer. Den ene er gjennomført i Rondane og de neste blir i Pyreneene og Sierra Nevada.

Aksjonen skjøt fart først i sommer og innsamlingen er nå i full gang. Det har til nå kommet inn litt over 1000 euro, en bra start og aktiviteten er på topp. Bøsser er nylig distribuert i området.

– Vi nordmenn bør støtte opp for å hjelpe spanjoler som sliter. De sosiale støtteordningene her i Spania er veldig dårlige og mange trenger hjelp, sier Rønning og håper at mange støtter opp om aksjonen slik at målet om å skaffe 5000 euro til å delfinansiere kjøpet at en Røde Kors mobil helsetasjon nås.

Mer informasjon om vedledighetsaksjonen finnes på blog,whitesentinelcharityclimb.blogspot.com.es og på Facebook-siden White Sentinel Charity Climb.