Vil stoppe fulle briter i Benidorm

♦ Foreslår forbud mot utagerende oppførsel. ♦ Krever forbud mot bar overkropp på restauranter.

Spaniaavisen

Publisert 2. oktober 2014 06:07

BENIDORM

Lokale myndigheter jobber med å finne løsninger for å få slutt på «kaoset» som britene forårsaker spesielt om sommeren i Benidorm by.

Avisreportasjen og bilde som ble publisert nylig av en britisk ung mann som var bundet naken til en lyktstolpe ved Tiki Beach i Benidorm, har skapt en kontrovesiell samfunnsdebatt. Politikerne diskuterer nå oppfatning av byens identitet og bilde utad, men er uenige.

Rådgiver Juan Ángel Ferrer i kommunen understreker at noe må gjøres og at det bør iverksettes tiltak. Ferrer kritiserer at det på enkelte puber og barer i byen på dagtid utspiller seg «scener» forårsaket av berusede turister og da spesielt briter. 

Les også: Her er det kamp om solsengene blant britene – se video

– Det som er mest bekymringsfullt er at disse stedene ligger rett ved stranden hvor også barn ferdes, sier Ferrer til Informacion. Han får støtte av varaordfører og turistsjef Gema Amor.

Amor understreker at turistnæringen ønsker en kommunal ordning. Hun foreslår at det nedsettes en komité som i samarbeid med el Consejo Vecinal – naborådet – får ansvar for å utarbeide og følge opp nye tiltak for å forebygge og unngå tvilsom adferd. Hun mener blant annet at byens puber og barer bør forby utagerende og provoserende oppførsel og at det må bli forbudt å spise på restauranter med bar overkropp.

Talsmannen for PSOE, Conrado Hernández, er uenig og mener at hendelsen med den unge engelskmannen var et engangstilfelle.
– Fotografen til avisen fanget opp en situasjon som ble publisert på forsiden kun for å skape oppmerksomhet, sier Hernández.

Benidorm er blitt utrolig populært som turmål når britene skal ha sine utdrikningslag. Det fører også til en del episoder som ikke er helt heldig, for å si det sånn.