Vil redde Palmestranda i Torrevieja

Et av få friområder som er igjen - bør spares for utbygging.

Spaniaavisen

Publisert 30. september 2013 15:10

TORREVIEJA

Sist fredag ble første møte i foreningen Salvemos Lo Ferris (Vi redder Lo Ferris) avholdt. Som navnet sier foreninges formål er å redde stranden og området rundt Finca Lo Ferris. Eiendommen ligger sør for sentrum av Saltbyen, ned mot havet rett før Punta Prima.

Selve Finca Lo Ferris er en privat eiendom, men stranden og sonen rundt er for offentlig bruk. 

Stranden ligger idyllisk til i en liten vik, med svaberg, og med en flott palmeskog som rammer inn området, noe som igjen har gitt opphavet til kallenavnet Palmestranda.

Dette er en av svært få friområder igjen langs den tett bebygde kysten. Foreningen ønsker at hele området blir erklært Paraje Natural (Naturpark) og dermed spart for utbygginger i framtida.

Kommunen forbød bilkjøring i Lo Ferris i desember. Dessverre er det mange som ikke respekterer dette, og naboer er bekymret for bevaringen av dette flotte området.

Initiativtakere til den nye foreningen uttaler til avisa Informacion at de gjerne rydder strandområdet på dugnad. Men siden det er privat eiendom, prøver de nå å komme i kontakt med eierene for å høre om deres planer og fremtiden for den ærverdige eiendommen.