Vil prioritere flyavgangene til utlandet ved en vekterstreik

Men vær forberedt på kaos på Oslo Lufthavn Gardermoen og andre norske flyplasser.

Spaniaavisen

Publisert 31. mai 2012 18:07

OSLO/COSTA BLANCA

En eventuell streik i vekterbransjen fra fredag 1. juni vil skape store forstyrrelser i flytrafikken. Konsekvensene blir spesielt omfattende på Oslo Lufthavn, Gardermoen. Her oppfordrer flyselskapene passasjerer som ikke må reise fredag 1. juni til å finne andre reisemåter, og kansellere eller booke om flyreisen til en senere avgang.

Kanselleringer og store forsinkelser vil forekomme dersom meklingen ikke fører frem. Flyselskapene melder at de vil prioritere internasjonal trafikk og fly til Nord-Norge. Ankomster vil ikke bli berørt, men forsinkelser og kanselleringer vil forekomme også her på grunn av flyselskapenes logistikkutfordringer, melder Avinor.

Nye boliger på plass i vår eiendomsportal. Finn din nye spanske feriebolig her

SAS og Norwegian har tre flyvninger til Alicante og Malaga fredag morgen: Norwegians rute til Alicante kl. 06.00, SAS-maskinen til Alicante kl. 08.25 og SAS-maskinen til Malaga kl. 09.55.

Ved de andre lufthavnene der det er varslet plassfratredelse for vektere, vil det bli redusert kapasitet i forhold til ordinær bemanningssituasjon – og kø må forventes. Dette gjelder Bergen lufthavn Flesland, Trondheim lufthavn Værnes, Stavanger lufthavn Sola og Tromsø lufthavn. Det vil også bli kanselleringer og forsinkelser ved andre lufthavner, selv om de ikke er direkte rammet av streiken.

Ved en eventuell streik er kapasiteten i sikkerhetskontrollen på Gardermoen beregnet til å bli redusert fra 4000 passasjerer i timen til ca. 500.

På avinor.no og osl.no vil det bli gitt informasjon om status i trafikken.