Vil lære skandinaver selvforsvar på Costa Blanca

Stein Gertz fra Alfaz vil ha med begge kjønn på kurs i effektiv selvforsvar.

Spaniaavisen

Publisert 24. november 2011 06:53

ALFAZ

Går du rundt og er utrygg? Det mener kampsportsinstruktør Stein Gertz bare er bortkastet energi. Gjør noe med det. Meld deg på et av hans kurs innen KFM, en spansk, effektiv, kampsport.

Selv er Gertz det man kaller ”National Ambassador”. En av elleve i hele verden. Gertz holder på med andre grad av sort belte i KFM. Han er en mann du helst vil være på lag med…

– Vi leser og hører om alle overfallsvoldtektene i Oslo for tiden. Unge damer som brutalt blir angrepet av menn. Vi i KFM mener at hver og enkelt av oss selv kan gjøre noe for å hindre dette. For eksempel en dame på vei hjem fra byen etter en bytur. Hun kan lett lage seg et forsvarsvåpen ved hjelp av hårstrikk og en kulepenn, mobiltelefon eller leppestift. Har hun i tillegg hatt litt undervisning hos oss, blir hun vanskelig å ta for de aller fleste som tenker på å begå overgrep, sier Stein Gertz til Vikingposten.

Les også: Slik ser de falske gassinspektørene ut

Etter å ha drevet aktivt med KFM siden 2007 og hatt sort belte i karate før det, er nå Stein Gertz blitt godt skolert, og betrodd instruktørene innen stilarten. De to som grunnla KFM, en spanjol og en engelskmann, holder til like utenfor Valencia. En plass Gertz er en gang i uken når han er hos familien i Alfaz.

– Jeg pendler mellom Norge og Spania. Jeg jobber i Norge, og har kone og tre barn i Alfaz. Målet mitt er selvsagt å leve av KFM, men enn så lenge må jeg ha en jobb ved siden. Nå blir det spennende å se hvordan responsen blir på kursene vi planlegger å holde her på Costa Blanca, sier Gertz.

På leting etter bolig på Costa Blanca – se over 30 leiligheter her

– Det er viktig for meg å presisere at KFM ikke utelukkende handler om kampsport. Vi legger like mye vekt på kosthold, trening og livsstil, som på selve teknikkene i kampsporten. Treningene mine skal være moro. Uansett om målet er slankere midje, mer muskler eller selvforsvar. Og så skal man selvsagt lære en del. Jeg kommer nå i første omgang til å tilby kurs fra 10 til 30 timer. Både enkelt- og gruppeundervisning.

Men, for de som velger å trene selvforsvarsdelen, la det ikke være noe tvil om KFM og dens prinsipper; Enkelt sagt kan vi snakke om organisert slåsskamp og årvåkenhet. Innen KFM teller man ikke poeng for fine spark eller riktige slag. Nei, her gjelder det å uskadeliggjøre fienden så raskt som mulig. Om det er med et spark, slag, albue, springskalle eller andre kroppsdeler spiller liten rolle.

…og her finner du boliger hvis du skal leie leilighet

– Vi må tenke på hvilke sko vi har på oss før vi eventuelt skal sparke. Virker helen eller tåen best for å gjøre mest mulig skade for motstanderen? Har vi en mobiltelefon vi kan bruke som slagvåpen? Hvor bevegelige er vi i dongeribuksene? Eller hvor skal jeg sparke for best effekt?