Vil involvere Altea i Spansk-Norske dager

I år er også Altea representert med kunstutstilling på Restaurante Casa Vital med malerier av spanske Carmen Ferrer Maciá.

Spaniaavisen

Publisert 31. oktober 2014 22:13

ALTEA

Det er utstillingen «Despierta ….. Pueblo!» som vises på Restaurante Casa Viltal i gamlebyen. Utstillingen åpnes lørdag 15. november med underholdning av den klassiske spanske gitaristen Cristina Rico.

Kunstnermiddager arrangeres mandag 17. november med Ketil Bjørnstad og Kirsti Baggethun og onsdag 19. november med Ketil Bjørnstad og Ole Paus. Utstillingen varer til og med 31. november.

– Jeg møtte arrangør Siegmund Watty for første gang i forbindelse med min vinlansering i Norge tidligere i år og jeg ble da invitert til å være med på Spansk-Norske dager. Jeg kontaktet deretter en av de fremste spanske malerne i Altea, Carmen Ferrer Maciá, og spurte om hun ville holde utstilling her på Restaurante Casa Vital. Heldigvis hadde hun mulighet og jeg er stolt av å kunne vise hennes arbeider og ikke minst å bli invitert til å delta, sier Åge Folkestad. 

Gjør som over 11.000 andre, bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Jeg har et ønske om at Altea i fremtiden blir trukket mer inn i arrangementet ved at flere arrangører og kunstnere deltar, sier eieren av Restaurante Casa Vital.

Carmen Ferrer Maciá er en katalansk maler som bor i Altea. Hun studerte ved Escuela Massana i Barcelona, men hun betegner seg selv som autodidakt. Hun jobber også som tekstilkunstner og har hatt mange separatutstillinger i Europa, Kina og USA. 

– For meg er havet bevegelse og tiden som skifter, selve livet. Jeg bruker både abstraksjon, symboler og surrealisme som kunstneriske virkemidler. Jeg er en impulsiv maler og har ingen planer når jeg starter å arbeide med mine verk. De blir til mens jeg maler. Det er viktig for meg at publikum tolker mine verk etter sin egen oppfatning og kreativitet. Det er en glede for meg å delta på Spansk-Norske dager og jeg setter veldig stor pris på å bli forspurt om å samarbeide med Åge Folkestad. Velkommen til utstillingen, sier Carmen Ferrer Maciá.