Vil ikke ha med seg gjester til Orihuela Costa på grunn av alt søppelet

…men nå lover kommunen at det igjen skal ryddes.

Terje Aspdahl

Publisert 30. oktober 2014 09:48

ORIHUELA COSTA

Ett år er gått siden Lars O. Engen og flere naboer i Orihuela Costa tok rivene i egne hender og ryddet opp i nærmiljøet på dugnad.

Etter at Vikingposten skrev om søppelproblemene i kystkommunen i fjor høst ble beboerne lovet bedring.

– Det har ikke skjedd noe mer enn at kommunen kjørte vekk et jordlass som lå midt på plassen her. De øvrige områdene som overgangene til ravinene ved Miraflores IV mot La Zenia Boulevard og området ved parkeringen ved Mercadona, er ikke mindre enn en katastrofe. Folk sier de ikke vil ta med slektninger og venner ned hit så de ser elendigheten med alt søppelet som flyter, sier Lars O. Engen til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Engen har selv samlet inn 120 euro for å plante en hekk ved området de ryddet for et år siden.

– Vi foretok selv en ny opprydning før vi plantet en hekk nå i september. Jeg samlet ikke inn mer en 120 euro, men det holdt til 16 hekkeplanter og noen yukkapalmer og kaktuser. Her er det mer snakk om initiativ enn penger, sier Engen.
– Dette er katastrofalt dårlig av kommunen.

Kommunalråd for strendene og for internasjonale residente i Orihuela Costa, Martina Scheurer, skylder på dårlig økonomi i kommunen.
– I stor del skyldes det økonomien. Men flere av områdene ved dikene er private og kommunen må få tillatelse av grunneier for å kunne rydde opp. Når det gjelder området Engen peker på, har vi fått lov å rydde der og vil starte veldig snart, lover Martina Scheurer.

Scheurer peker også på sikkerheten som må være på plass før de kan rydde i ravinene.

– Dette er dype diker som vi må bruke spesialpersonell med sikkerhetsliner for å få ryddet opp. Men dette området er prioritert og vi vil komme i gang i nærmeste fremtid, sier Martina Scheurer til Vikingposten.

Scheurer kan også fortelle at overgangen til AP7 ved La Zenia Boulevard snart vil kunne utbedres.
– Alle tillatelser for å gjøre utbedringene er i orden og nå venter vi kun på at prosjektet godkjennes og føres inn i kommunebudsjettet, sier Scheurer.

Samtidig er hun klar på at kommunen er avhengig av at folk som bor her velger å registrere seg slik at man blir tilført midler til å utføre nødvendig vedlikehold.

–Vi er helt avhengig av at man registrerer seg for at kommunen skal få de tilskuddene som står i forhold til antall mennesker bor her hele eller deler av året. Det er så enkelt som at jo færre registrerte personer jo mindre penger i kommunekassa til for eksempel opprydding i parker og offentlige områder.