Vil hjelpe boligeiere som ikke får sett til husene sine

Stine Finberget og Emiliano Casal utvider sin virksomheten og tar med seg Beate Eng på laget for å hjelpe skandinaviske huseiere som ikke får anledning til å se til husene sine.

Terje Aspdahl

Publisert 3. september 2020 08:35

TORREVIEJA

Sammen med drosjevirksomheten til mannen sin, Emiliano Casal, har Stine Finberget allerede en portefølje med hus hun etterser for huseiere som ikke har anledning til å passe på boligen til alle tider.

– Med en drosjenæring som ligger nede med brukket rygg må vi tenke litt nytt. Og da med mange skandinaviske huseiere som ikke reiser ned til et rødmerket Spania ser vi det er et stort behov for noen som kan ta seg av hus og hage mens pandemien herjer. Vi fikk brått flere henvendelser enn vanlig om om husettersyn og ser at det er et stort marked for dette, sier Finberget.

Hun fortsetter:

– For å kunne dekke alle behovene er vi nødt til å utvide med flere ansatte, og siden vi kjenner Beate Eng godt var det naturlig å spørre henne om hun vil være med på laget.

Les også: Tar karantene for å stoppe husokkupantene

Eng har drevet reisebyrået i Torrevieja, Saga Travel, de siste seks årene.

– Det er ingen hemmelighet at reiselivsbransjen er hardt rammet av corona-pandemien. Jeg ser ikke når vi vil kunne drifte Saga Travel videre igjen og har lagt bedriften på «is». I alle fall inntil videre. Da Stine og Emiliano inviterte meg med i en ny og større virksomhet takket jeg ja ganske fort. Dette er mennesker jeg kjenner godt, og jeg ser gode muligheter i den nye virksomheten med å kunne serve mange bekymrede huseiere i Norge og Skandinavia.

At husokkupanter er blitt svært aktive etter at skandinaver måtte holde seg hjemme på grunn av karantenereglene, er også en grunn til at markedet for disse tjenestene er der.

Boligvakten, som det nye firmaet heter, vil i all hovedsak se etter hus som eierne ikke har fått sett til gjennom mange måneder. Det innebærer blant annet å motta bilder av hus og hage etter hvert besøk. Samtidig tilbyr de forskjellige servicepakker, som hagestell og forskjellige håndtverkerrelaterte jobber.

– Som drosjeeier gjennom mange år på Costa Blanca har jeg et bredt kontaktnett jeg vil benytte i denne virksomheten. Jeg tror ikke jeg tar i om jeg garanterer at det ikke er noe ved hus eller hage vi ikke har kyndige samarbeidspartnere til å ta seg av. Husene til våre kunder vil være trygge all den tid de ikke har anledning til å ta turen til Spania selv, sier Emiliano Casal.

  Han er forøvrig flere ganger spansk mester i boksing.

Firmaet vil i første omgang dekke Costa Blanca sør.

– Vi vil dekke et område fra Gran Alacant, litt sør for flyplassen, og ned til Pilar de Horadada. Så får vi se hvordan det utvikler seg, og om det er stor interesse fra andre områder vil vi selvsagt vurdere å utvide nedslagsfeltet, sier Finberget. Ta med at vi har en nettside som er under oppførelse, vi regner med boligvakten.com vil være oppe å gå i løpet av et par dager.