Vil hente norske pensjonister på subsidiert vinteropphold

Ordfører Vicente Arques i Alfaz del Pi jakter på nye inntektsmuligheter for kommunen.

Spaniaavisen

Publisert 14. desember 2011 19:33

ALFAS DEL PI

Han vil nå tilby norske pensjonister rimlig vinteropphold, etter modell av Imerso, som er subsidierte ferier for pensjonister i Spania. Tilbudet gjelder for vintersesongen, som ellers er lavsesong for overnattingsstedene.

Ordføreren vil presentere prosjektet som er kalt ”Winter Sun”, på en messe i Oslo mars neste år. Arques sier at kommunen er i samtaler med bedrifter og direkte med det offentlige i Norge, om hvordan prosjektet kan gjennomføres. I Norge finnes det ikke noe tilsvarende ferietilbud for pensjonister som i Spania. 

Les også: Leter med hunder etter savnet gutt i Alfaz

Vicente Arques mener norske pensjonister ville være et viktig bidrag i Alfaz fra oktober til februar, ikke minst på grunn av meget høy kjøpekraft. Han er klar på at Alfaz del Pi kan tilby meget gode servicetilbud. I tillegg har man fire hoteller med fire stjerner og ett femstjerners ved kysten i Albir.

Ifølge ordføreren bor det allerede 8000 nordmenn i kommunen. I kommunen er det to norske sykehjem, norsk kirke, norsk klubb, norsk skole og utallige norske forretninger.

Ordfører vil neste uke møte en tidligere norsk helseminister for å sondere terrenget.