Vil helst ikke reise hjem igjen

Sammen med flere tusen svensker som har tatt turen til Spania og Costa Blanca de siste ukene, har Agnetha (61) og Peter (61) Schreiber trosset reiserådene og tilbrakt flere høstuker i ferieleiligheten sin nord i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 6. november 2020 08:07

TORREVIEJA

Både SAS og Norwegian har meldt om fulle fly fra Sverige til Spania de siste ukene. Ekteparet Schreiber reiser tilbake til Örebro etter tre uker på Costa Blanca lørdag.

– Vi vil jo ikke reise hjem siden vi føler oss mye tryggere her enn i Sverige. Her er det påbud som alle følger, og vi opplever at alle holder den nødvendige sosiale avstanden til hverandre i motsetning til vår erfaring fra hjemme i Sverige, sier Agnetha Schreiber. 

– Der har det vært minimalt med bruk av munnbind og for eksempel i butikker, og på kjøpesenter opplever vi at folk oppfører seg som det ikke er noen pandemi.

Ferieleiligheten de kjøpte tilbake i 2002 har blitt flittig brukt gjennom de siste 18 årene.

– Vi er her flere uker gjennom vinterhalvåret, men det har ikke blitt slik vi ønsket i år av naturlige grunner. Heldigvis reiste vi tilbake til Sverige kun noen uker før «lock-down» i mars. Nå sliter vi egentlig med å finne en god grunn til ikke å reise hjem lørdag, men med usikkerheten rundt flyavganger og kanselleringer må vi reise nå. Planen er å komme ned igjen i januar, om det går fly vel å merke, sier ekteparet Schreiber.